Nogomet

Rakitić: "Liverpool vam može stvoriti puno štete i morate biti na 100 posto da ga pobijedite"

Mihaela Bradovski • utorak, 30.04.2019.
Rakitić: "Liverpool vam može stvoriti puno štete i morate biti na 100 posto da ga pobijedite"
Foto: EPA

Barcelona i Liverpool u srijedu će odigrati svog prvi meč polufinala Lige prvaka, a Ivan Rakitić vodit će veliku bitku s opasnim veznjacima Redsa...

Barcelona puna samopouzdanja dočekuje Liverpool, a Ivan Rakitić posebno ističe kako je ono na još višoj razini nakon osvajanja titule prvaka.

"U ovaj dvoboj ulazimo svega nekoliko dana nakon što smo osvojili naslov prvaka Španjolske i to nas puni samopouzdanjem. Inače, uvijek možete napredovati i sa svakim susretom biti volji, imamo puno želje za tim. Nadam se da ćemo nešto naučiti iz prošlih sezona", tvrdi Rakitić.

Puno toga ovisit će o Lionelu Messiju koji želi titulu prvaka Europe pod svaku cijenu.

"Kada naš kapetan nešto kaže, svi ga slijedi i idemo putem koji traži. Želimo osvojiti Ligu prvaka i taj pritisak da ostvarimo dobar rezultat je dobar."

Rakitić smatra da će najvažnije u prvom susretu biti ne primiti gol što bi povećalo šanse Barcelone u ovom susretu.

"Najvažnije je da se dobro pripremimo i odradimo meč kao što znamo i možemo. Želja nam je da sačuvamo mrežu čistom, ali ne trebamo razmišljati o uzvratu već ići korak po korak. Liverpool vam može stvoriti puno štete i morate biti na 100 posto da ga pobijedite".

Što se tiče Liverpoola, dočekuje ga s punim respektom i svjetsan je koliko može biti opasan.

"Jako respektiram Liverpool, Kloppove momčćadi uvijek su disciplinirane i napreduju, bit će jako teško obraniti se jer je Liverpool na iznimno visokoj razini. Nadam se da ćemo ih uspjeti zaustaviti i onda nametnuti naš ritam. Svi znamo kako Liverpool igra, moramo se jako dobro pripremiti, odigrati našu igru i znati što trebamo napraviti."

Rakitić unatoč svim pričama ne razmišlja o odlasku iz Barcelone.

"Imam još tri godine ugovora s Barcelonom, a nema boljeg mjesta za igranje od ovog."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!