Košarka

Neslomljivi: Vince Carter ide po rekordnu 22. sezonu u NBA ligi

Branimir Korać • utorak, 30.04.2019.
Neslomljivi: Vince Carter ide po rekordnu 22. sezonu u NBA ligi
Foto: EPA

Neslomljivi Vince Carter najavio je da će i sljedeće sezone igrati u NBA ligi čime će postati igrač s najdužim stažom u povijesti...

Neće postati najstariji igrač u NBA ligi u povijesti, teško da će igrati baš toliko dugo, ali Vince Carter sljedeće sezone trebao bi postati igrač s najdužim stažom u ligi.

Carter je gostovao u Ringerovom podcastu s Kentom Bazemoreom i potvrdio je kako će igrati i sljedeće sezone. Ostaje jedino upitno za koju momčad, međutim Hawksi ga žele, on želi igrati u Hawksima i sljedeće sezone stoga je za očekivati da će ponovno obući dres Atlante.

Carter je odigrao dosad 21 sezonu u NBA ligi i dijeli prvo mjesto na ljestvici svih vremena s Robertom Parishom, Kevinom Willisom, Kevinom Garnettom i Dirkom Nowitzkim. Svi osim Cartera su umirovljeni stoga će sljedeće sezne ostati sam na vrhu s 22 sezone u ligi. Od aktivnih igrača najbliži mu je Jamal Crawford koji je skupio 19 sezona.

Što se tiče najstarijih igrača, Carter je na petom mjestu povijesne liste i ako bude igrao sljedeće sezone, prestići će Dikembea Mutomba.

Na vrhu je vjerojatno nedostižni Nat Hickey koji je najstariji NBA igrač u povijesti s 45 godina i 363 dana. Hickey je zadnju utakmicu odigrao još 28. siječnja 1948. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!