Nogomet

Bayern ipak prejak, Dinamo poražen u finalu Premier League International Cupa

Jan Šneler • četvrtak, 02.05.2019.
Bayern ipak prejak, Dinamo poražen u finalu Premier League International Cupa
Foto: Pixsell

Dinamo nije uspio osvojiti titulu pobjednika Premier League International Cupa. U Londonu je upisao poraz od Bayerna s 2:0 u susretu u kojem je igrao dobro u prvom poluvremenu, ali u drugom dijelu je potpuno pao...

Iako Dinamo II nije pokazao slabu igru, nažalost Bayern II bio je bolji te je stigao do slavlja u finalu Premier League International Cupa. Modri su imali svojih prilika, bili daleko uvjerljiviji i bolji u prvom dijelu, ali nažalost nogomet nas ovih dana uči da kada ne zabijete svoje prilike, vrlo često izgubite, čak i s prevelikom razlikom. U svakom slučaju, finale na jakom međunarodnom turniru na kojem osim premierligaša nastupa i velik broj odličnih europskih momčadi veliki je uspjeh i Igor Jovičević može biti iznimno ponosan na svoju momčad koja je doista imala dugačku sezonu.

Dinamo je jako dobro ušao u utakmicu. Već nakon nekoliko minuta, Modri su imali dvije odlične prilike. U četvrtoj minuti Tom Alen Tolić je okušao šut, ali je obrana zaustavila njegov pokušaj, dok je minutu kasnije Mario Čuže pokušao lobati golmana, no lopta je otišla preko gola.

Gosti nisu bili pretjerano aktivni uvodu susreta, vidjeli smo tek neke pokušaje iz daljine koje je Dinamova obrana lagano otklonila. Modri su sjajno počeli, kontrolirali igru i prava je šteta što nisu vodili nakon prvih pola sata. U 38. minuti, Dinamo je imao još jednu sjajnu priliku. Čuže je prihvatio jednu loptu i s par metara imao priliku matirati vratara, ali je pucao točno u njega.

Taman kad se trebalo otići na odmor, Bayern je opasno zaprijetio. Minutu prije kraja, Maxime Awoudja je izbio sam ispred Dinka Horkaša, no vratar Dinama spašava situaciju. Na odmor se otišlo bez pogodaka, ali je Bayern poveo već početkom nastavka.

Nije prošlo niti 20 sekundi, a Modri su bili prestatični u obrani, Horkaš je nakratko uspio obraniti jedan dalekometni udarac, ali na odbijenu loptu natrčava Kwasi-Okyere Wriedt i lagano poentira za 1:0. Taj pogodak kao da je presjekao Dinamo jer je Bayern izgledao sve bolje.

Par minuta kasnije, Nico Feldhahn je tukao, ali ovoga puta preciznosti nije bilo. U 58. minuti, Maximilian Farizke je pokušao ubaciti, ali mu je lopta otišla preko noge i pored bespomoćnog Horkaša srećom pogodila gredu.

Bavarci su polako smirivali igru, Dinamo je dao sve u napad očajno tražeći izjednačujući pogodak koji su Modri zaslužili, ali nažalost do njega nisu stigli. U drugoj minuti sudačke nadoknade, Bayern je stigao do drugog pogotka. Slično kao kod prvog gola, Horkaš je nakratko uspio obraniti prvi pokušaj Bavaraca, ali nakon odbijene lopte Meritan Shabani zabija za konačnih 2:0.

Premier League International Cup, finale:
Bayern II - Dinamo II 2:0

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!