Nogomet

Jovičević: "Nismo bili ravnopravni što se tiče godišta u finalnoj utakmici"

Branimir Korać, gnkdinamo.hr • petak, 03.05.2019.
Jovičević: "Nismo bili ravnopravni što se tiče godišta u finalnoj utakmici"
Foto: FaH

Trener mlade Dinamove momčadi, Igor Jovičević, isticao je ponos zbog sjajnog nastupa u Premier League International Cupu unatoč porazu u finalu protiv Bayerna...

Mlada Dinamova momčad nije uspjela osvojiti titulu pobjednika Premier League International Cupa. U finalu je Bayern bio bolji s 2:0, a Igor Jovičević nakon susretaisticao je i činjenicu da je Bayern igrao i sa starijim igračima.

"Nismo bili ravnopravni što se tiče godišta u ovoj utakmici. Ipak, mislim da smo cijelo natjecanje odigrali na jednom visokom nivou i da se u ovakvim utakmicama, a posebno u finalima kad su veliki ulozi - da se tu stvaraju igrači. To je jako dobro iskustvo za naše mlade igrače. Tužni smo i razočarani zbog rezultata, ali smo pokazali jedan gard gdje smo s planom igre došli do nekoliko šansi kad smo mogli okrenuti priču u našu korist. I sigurno bi raspoloženje sad bilo drugačije. U takvim finalima kad ne iskoristiš svoje šanse onda protivnik zna iskoristiti svoje prilike, a ako ih posluži i faktor sreće jako se brzo okrene priča. Početak drugog poluvremena upravo je takav primjer... udarac se nesretno odbio od Horkaša kojem čestitam na fantastičnoj sezoni, ali jednostavno faktor sreće je usmjerio utakmicu u korist Bayerna. Nas je sasjeklo u desetoj sekundi drugog dijela. To je bio veliki udarac od kojeg se nismo mogli potpuno stabilizirati, kao što smo bili mirni u prvom dijelu kad smo imali sve pod kontrolom."

Ekipa je od početka natjecanja pokazivala odličnu igru, karakter i potencijal:

"Moram čestitati ekipi, ponosan sam na njih. Moramo biti dostojanstveni u pobjedama, ali i porazima. Ovo nije običan poraz, ovo je poraz u finalu gdje si dao sve od sebe. Dinamovi navijači i klub moraju biti ponosni na ove igrače. Kroz ovakve utakmice se oni razvijaju i sigurno će ovo dobro doći svima nama da izvučemo pouke i budemo bolji i konkurentniji sljedeće godine. Opet ćemo se boriti da uđemo u finale."

Bez obzira na poraz u finalu, Dinamova mlada momčad napravila je veliki rezultat u ovom natjecanju:

"Ovo je nemogući uspjeh, ovo je ustvari nevjerojatno. Kad prođe malo vremena vidjet ćemo i shvatiti da je to stvarno jedan mukotrpan put - proći grupu i doći do tu. Još uz to, igra se sve na terenima u Engleskoj... Tottenham, Southampton. Bayern je imao danas sreće i iskustva, za njih igraju neki igrači koji imaju previše godina za nas i onda su oni upravo u tim prijelomnim trenucima smirivali i stabilizirali mlade igrače. To je takav turnir, to smo najavili i to je mala psihološka prednost. Kad se njihova ekipa gubila, ti igrači su to prelomili."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.05.2019. u 08:43
    Igore, a u vezi godišta, tko je sastavio momčad ?
    Obrisan korisnik