Nogomet

Arsenal došao do lijepe prednosti protiv Valencije, Eintracht spretno do remija s Chelseajem

Jan Šneler • četvrtak, 02.05.2019.
Arsenal došao do lijepe prednosti protiv Valencije, Eintracht spretno do remija s Chelseajem
Foto: EPA

Odigrani su prvi polufinalni susreti Europske lige, a lijepu prednost prije uzvrata u Valenciji ima Arsenal...

Nakon odličnih utakmica polufinala Lige prvaka, susreti poluzavršnice Europske lige bile su jednako uzbudljive. Arsenal je na svom terenu, usprkos brojnim promašajima, uspio doći do slavlja protiv Valencije i s velikom prednošću odlazi na uzvrat. S druge strane, drugi londonski klub, Chelsea, bio je uvjerljivo bolji protiv Eintrachta, ali Frankfurt napušta samo s remijem.

Početak utakmice Arsenala i Valencije bio je sjajan i gosti su propustili fantastičnu priliku u devetoj minuti kada je Garay promašio prazan gol s dva metra. Već nakon 11 minuta susreta, Mouctar Diakhaby pogađa za vodstvo Valencije. Gosti su mogli vrlo brzo doći do povećanja vodstva, ali udarac Daniela Pareja domaći vratar sjajno je obranio. Iako su bili odlični u uvodnim minutama i imali prilike potopiti Topnike, gosti nisu uspjeli prelomiti susret i Arsenal je izjednačio u 18. minuti.

Asistirao je Pierre-Emerick Aubameyang, a Alexandre Lacazette je poentirao za 1:1. Isti igrač zaveo je u crno goste osam minuta kasnije kada je glavom pogodio za vodstvo Arsenala. Lacazette je u 29. minuti mogao doći i do hat-tricka, ali udarac je otišao malo preko gola.

U nastavku susreta gledali smo jednako kvalitetnu igru. Obje momčadi pokušavale su doći do gola, a vratari su bili na velikim iskušenjima. Arsenal je sjajno igrao, a prilično se napromašivao dvostruki strijelac Lacazette. U 67. minuti dva puta je imao priliku ugurati loptu u mrežu, ali nije uspio. Nevjerojatno je što je Francuz promašio u tim minutama.

U 82. minuti, Kevin Gameiro je imao odličnu priliku, ali Petr Čech je odlično nogom obranio njegov pokušaj i spriječio novo izjednačenje. Zaslužili su domaći još jedan pogodak, pogotovo nakon svih promašaja i konačno su do njega došli u prvoj minuti sudačke nadoknade. Ubacio je Sead Kolašinac, a poentirao Aubameyang. Važno je napomenuti kako je i u sudačkoj nadoknadi, Lacazette imao priliku za pogodak, ali Neto je još jednom obranio njegov pokušaj.

Susret Eintrachta i Chelseaja završio je remijem, ali gosti mogu biti prilično nezadovoljni takvim ishodom. Domaći su na utakmici bili samo u prvom dijelu, a čak i tada Chelsea je dominirao. Od prve minute gosti su krenuli s odličnom napadačkom igrom i stvarali dosta prilika.

Eintracht je bio konkurentan u uvodnim minutama, pa čak i stigao do vodstva u 23. minuti. Luka Jović još jednom je dokazao kako je najbolji igrač domaćeg sastava i sjajno je glavom poentirao za 1:0. Nakon tog pogotka, Chelsea je igrao sve bolje. Već u 27. minuti Pedro je odlično pucao, ali lopta je otišla pored gola.

Nastavljali su se napadi gostiju i u posljednjoj minuti prvog dijela Chelsea je uspio izjednačiti. Ruben Loftus-Cheek je proigrao Pedra koji je pogodio za 1:1. U nastavku susreta, Chelsea je potpuno dominirao, ali do pogotka nikako nije stizao. Probao je Loftus-Cheek, ali uspjeha nije bilo. U 59. minuti sjajno je tukao David Luiz iz slobodnog udarca, ali pogodio je samo okvir gola.

Domaći su se dobro branili, nastojali prvenstveno sačuvati svoju mrežu nego doći do prilike za pogodak. Luiz je u 77. minuti ponovno bio u odličnoj prilici, ali je domaći vratar uspio obraniti njegov pokušaj. Nakon svih prilika Chelseaja, Eintracht je umalo došao do novog vodstva u 85. minuti. David Abraham je pucao glavom nakon kornera, ali lopta je otišla preko gola.

Do kraja susreta, rezultat se više nije mijenjao i unatoč primljenom golu na domaćem terenu, Eintracht može biti zadovoljan konačnim ishodom. Što se tiče hrvatskih reprezentativaca, Mateo Kovačić ušao je u igru za Chelsea u 82. minuti, dok Ante Rebić nije nastupio za Eintracht zbog akumuliranih žutih kartona.

Europska liga, polufinale, 1. utakmica:
Arsenal - Valencia 3:1
Eintracht Frankfurt - Chelsea 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!