Košarka

Philadelphia povela protiv Raptorsa, Embiid ovaj put nezaustavljiv

Branimir Korać • petak, 03.05.2019.
Philadelphia povela protiv Raptorsa, Embiid ovaj put nezaustavljiv
Foto: EPA

Philadelphia je potvrdila break iz Toronta i povela je s 2-1 u seriji. U odličnom nastupu pred svojim navijačima visoko je slavila sa 116:95...

U prva dva susreta nije bio baš toliko raspoložen, Raptorsi su ga djelomično zaustavili ili bolje rečeno usporili, no zato je u trećoj utakmici briljirao i bio u pravom izdanju. Joel Embiid u ovom susretu pokazao je zašto ga smatraju jednim od najboljih centara današnjice.

S druge strane Raptorsi su imali kao i obično raspoloženog Kawhija Leonarda, ali još je djelomično Pascal Siakam bio na razini ovakve utakmice dok su ostali bili ispod nje.

Ako Raptorsi žele napraviti nešto više i barem vratiti prednost domaćeg parketa i tako produžiti seriju, Leonard će morati dobiti pomoć. Prvenstveno je nedostajao učinak Kylea Lowryja koji je odigrao jako skromnu utakmicu i nije bio niti blizu potrebne razine.

"Napravili su dobar posao pogađajući svoje šuteve, mi nismo. Teško je probaviti ovakav posao, doigravanje je i svaka utakmica je biti ili ne biti, ali znam da nismo niti blizu željene razine i da moramo puno bolje od ovoga", govorio je razočarani Leonard nakon susreta.

Raptorsi su imali problema s Embiidom, ovaj put Marc Gasol nije uspio zaustaviti Kamerunca i Philadelphia je imala lakši posao nego što se očekivalo.

Već do poluvremena Philadelphia je došla do dvoznamenkaste prednosti, visoko vodstvo je održavala i u trećoj dionici prije nego se Toronto u završnici ipak malo probudio i smanjio zaostatak na osam poena.

Serija domaćina 11:0 na samom startu posljednje dionice odvela je Philadelphiju na 100:82 i više nije bilo nikakve dvojbe, do kraja susreta Sixersi su glatko slavili.

Embiid je ovu utakmicu zaključio s 33 poena, deset skokova i pet blokada, a Jimmy Butler pratio ga je s 22 poena, devet skokova i devet asistencija. Kod Raptorsa Leonard je upisao 33 poena, a Pascal Siakam 20.

NBA:
Philadelphia 76ers - Toronto Raptors 116:95 (2-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!