Košarka

Velić: "Ona ekipa koja bude imala veći fokus i veću motivaciju tokom serije će i lakše doći do finala"

Sportnet, Petar Jenjić • petak, 03.05.2019.
Velić: "Ona ekipa koja bude imala veći fokus i veću motivaciju tokom serije će i lakše doći do finala"
Foto: Pixsell

U najavi polufinalne serije protiv Splita, trener Cibone Ivan Velić kazao je kako mu je važno da mu momčad sutra pokaže veliku energiju i volju te da motivacijski trenutak ne bude pod znakom pitanja...

Polufinalnu seriju doigravanja HT Premijer lige najavili su i iz redova Cibone. Prvi dvoboj protiv Splita Vukovi će odigrati u Draženovu domu, u subotu od 19 sati, a susret najavljuje trener Ivan Velić.

"Mi smo u zadnjih mjesec dana imali i lakših utakmica gdje nije bio intenzitet kao recimo u ABA Ligi tako da nemamo trenutno neku realnu sliku. Međutim, bitno mi je da ekipa sutra pokaže ekstremnu energiju i volju te da taj motivacijski trenutak ne bude upitan, kao što je možda bio slučaj u nekim prethodnim utakmicama."

Veći fokus i veća motivacija tijekom serije odlučit će puno toga.

"Ipak se igra polufinale i to s renomiranim protivnikom, tako da očekujem maksimalnu ozbiljnost i da uđemo u seriju s pobjedom. Velika je razlika u odnosu na prijašnje sezone to što se ova polufinalna serija igra na tri pobjede pa u tako dugoj seriji morate biti koncentrirani puno više nego kad se igra na dvije pobjede. Ona ekipa koja bude imala veći fokus i veću motivaciju tokom serije će i lakše doći do finala."

Nakon trenera riječ je dobio i Damir Markota koji kaže kako više nema vremena za izgovore već da se ovakve utakmice moraju pobijediti. Hoće li to biti u tri ili pet dvoboja, to mu je manje važno.

"Radi se o ozbiljnoj ekipi koja puno bolje igra sada nego prije mjesec i pol dana kada smo s njom igrali. Prvenstveno mislim da smo mi favoriti, da je sve u našim rukama i tome koliko budemo bili motivirani. Možda nam je motivacija pala u zadnjih mjesec dana jer su bili lakši protivnici nego što je to bio Split, ali nema više vremena za izgovore već se ovo mora dobiti."

"Hoće li se dobiti u tri ili pet utakmica, to je najmanje bitno. Idemo utakmicu po utakmicu i veselim se sutrašnjem susretu jer imam osjećaj da smo u zadnjih nekoliko lošije reagirali. Spremni smo, željni pokazati dobru Cibonu kao što smo izgledali dosta puta ove sezone."

KK Cibona

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!