Košarka

Uniks do prednosti u četvrtfinalu, Kalev pružio dobar otpor

Jan Šneler • petak, 03.05.2019.
Uniks do prednosti u četvrtfinalu, Kalev pružio dobar otpor
Foto: FaH

U prvom susretu četvrtfinalne serije doigravanja u VTB ligi, Uniks Kazan je na svom terenu došao do pobjede protiv estonskog Kaleva...

Očekivala se pobjeda Uniks Kazana u današnjem susretu četvrtfinala doigravanja VTB lige, međutim mora se odati priznanje Kalevu na sjajnoj partiji i odličnom otporu koji su Estonci pružili. Za dva dana igra se druga utakmica u Kazanu te će Kalev imati novu priliku za prikazati ovakvu igru.

Dobro su susret otvorili domaći, imali mirno vodstvo tijekom većeg dijela prve četvrtine, no u nastavku su gosti proigrali i preokrenuli rezultat. Kalev je u drugoj četvrtini vodio s 40:34 i znak za uzbunu se upalio. Domaći nisu mogli dopustiti iznenađenje te su do odmora uspjeli vratiti prednost na 51:47.

Ipak, gosti su i u trećoj četvrtini bili korak od Uniksa, imali aktivnih 60:60, ali su pali na samom kraju treće dionice i Uniks je u posljednjih 10 minuta ušao s vodstvom 70:62. U četvrtoj četvrtini, gosti su polako počeli gubiti snagu, Uniks je po prvi put otišao na dvoznamenkastu prednost i zaključno slavio s 92:82.

Kod domaćih je najbolji bio Errick McCollum s 29 koševa, pet skokova i četiri asistencije, dok je kod Kaleva Tony Wroten postigao 19 poena.

VTB liga, doigravanje, četvrtfinale, 1. utakmica:
Uniks Kazan - Kalev/Cramo 92:82

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!