Košarka

Velika borba u Portlandu, Blazersi svladali Nuggetse nakon četiri produžetka, Jokić na kraju ispao tragičar

Petar Jenjić • subota, 04.05.2019.
Velika borba u Portlandu, Blazersi svladali Nuggetse nakon četiri produžetka, Jokić na kraju ispao tragičar
Foto: EPA

Portland Trail Blazersi su nakon četiri produžetka borbe uspjeli poraziti Denver Nuggetse na domaćem terenu rezultatom 140:137 te povesti s 2-1 u polufinalnoj seriji...

Čudesnu utakmicu gledali smo u trećem dvoboju polufinalne serije Zapadne konferencije. Čak četiri produžetka odigrali su Portland Trail Blazersi i Denver Nuggetsi, a u konačnici su do pobjede stigli domaćini koji su bili bolji sa 140:137.

Obje su momčadi imale svoje prilike za pobjedu, a u konačnici su pojedini igrači odigrali i preko 60 minuta. Jedan od njih bio je Nikola Jokić (65 minuta) koji je s linije slobodnih bacanja propustio svojoj momčadi donijeti izjednačenje pet sekundi prije kraja četvrtog produžetka.

Veći je dio susreta bio izjednačen, a tek je Portland u nekoliko navrata imao po deset koševa viška. U posljednjih pola minute Blazersi su ušli s dva poena viška (102:100), a produžetak je Nuggetsima donio Barton 28 sekundi prije isteka vremena.

Stvari su bile nešto drugačije u prvom produžetku jer je Millsap zabio za vodstvo gostiju 109:107, a osam sekundi prije kraja McCollum poentirao za izjednačenje. S obzirom na to da je rezultat minutu prije isteka drugog produžetka bio neriješen (118:118), a do kraja nismo vidjeli ni poena, gledali smo i treći.

32 sekunde prije kraja Millsap je poentirao za 129:125 vodstvo Denvera, a na drugoj je strani brzinski odgovorio Lillard. Nakon izgubljene lopte protivnika isti je igrač ponovno preuzeo sve u svoje ruke i pogodio za 129:129.

Vidno umorni i jedni i drugi, ali utakmicu u svoju korist prelomili su Blazersi. Ključnim se pokazala trica Hooda za 138:136, 14 sekundi prije kraja. Jokić je imao dva slobodna bacanja pet sekundi prije isteka vremena, prvo je promašio, a drugo je pogodio, da bi na drugoj strani Curry samo potvrdio pobjedu domaće momčadi.

Najučinkovitiji je kod pobjedničke momčadi bio C.J. McCollum s 41 poenom i osam skokova, Damian Lillard dodao je 28 koševa, šest skokova i osam asistencija, a Rodney Hood 19 poena.

Jamal Murray završio je s 34 poena, devet skokova i pet asistencija kod Nuggetsa, dok je Nikola Jokić ubilježio triple-double s 33 koša, 18 skokova i 14 asistencija.

NBA:
Portland Trail Blazers - Denver Nuggets 140:137 (2-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!