Košarka

Moskovski CSKA glatko do prednosti, Zenit do velike gostujuće pobjede

Branimir Korać • subota, 04.05.2019.
Moskovski CSKA glatko do prednosti, Zenit do velike gostujuće pobjede
Foto: EPA

Odigrana su dva susreta doigravanja u VTB ligi, CSKA je bio vrlo uvjerljiv protiv Novgoroda, a Zenit je u gostima slavio protiv Lokomotiva...

Moskovski CSKA poveo je u četvrtfinalnoj seriji protiv Nižnji Novgoroda 1-0 nakon što je slavio u prvoj utakmici u Moskvi s 87:50. Sam rezultat dovoljno potvrđuje kolika je razlika u kvaliteti između ovih klubova, a Moskovljani su od početka do kraja bili bolji i dominantniji protivnik.

Susret nije donio nikakva uzbuđenja, CSKA je brzo stigao do prednosti i nakon toga je samo povećavao i nije dopustio gostima da zakompliciraju dvoboj.

Will Clyburn predvodio je domaćina s 15 poena, a Ivan Uhov dodao je 12. Kod Novgoroda Sergej Toporov ubacio je 11 poena.

Veliku pobjedu u gostima ostvario je Zenit koji je slavio kod Lokomotiv Kubana 78:69. Lokomotiv je tako odmah izgubio prednost domaćeg parketa i uveo se u probleme, a gosti iz St. Peterburga itekako mogu biti zadovoljni napravljenim u ovom susretu.

Drugo poluvrijeme bilo je presudno, u njemu su domaćini pali, posebno u zadnjoj dionici kada je Zenit stvorio razliku i izdržao do kraja susreta.

Predvodili su ga Evgenij Voronov s 12 poena, Vladislav Truškin s 11 poena i Evgenij Valiev s deset poena i pet skokova. Kod domaćina Dmitrij Kulagin ubacio je 18 poena uz osam skokova, a JaJuan Johnson dodao je 16 poena.

VTB doigravanje:
CSKA Moskva - Nižnji Novgorod 87:50
Lokomotiv Kuban - Zenit 69:78

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!