Tenis

Stefanos Tsitsipas do treće titule u karijeri i prve na zemljanoj podlozi

Mihaela Bradovski • nedjelja, 05.05.2019.
Stefanos Tsitsipas do treće titule u karijeri i prve na zemljanoj podlozi
Foto: EPA

Tek mu je 20 godina, a već je upisao treću titulu na ATP Touru. Stefanos Tsitsipas stigao je do finala turnira u Estorilu gdje je bio bolji od Pabla Cuevasa...

Bilo mu je to tek drugo finale na zemlji i prva titula. Do prije godinu dana Stefanos Tsitsipas tek se pojavljivao na Touru, bio veliki potencijal, ali nije poput Alexandera Zvereva ulazio ranije i pobjeđivao. Otvorilo se u travnju prošle godine u Barceloni gdje je došao sve do finala i tamo izgubio od Rafe Nadala. Prvi veliki nastup i prvo finale.

Od tog trenutka pa sve do danas, u samo 13 mjeseci, Tsitsipas je upisao čak šest finala i tri turnira osvojio. Na brzoj podlozi slavio je u Stockholmu i Metzu, a prvu titulu na zemlji upisao je u Estorilu gdje je bio bolji od Pabla Cuevasa.

Cuevasu je to bilo prvo finale nakon ožujka 2017. godine kada je osvojio turnir u Sao Paulu, prvi put je u Estorilu došao do finala i nije uspio slaviti.

Tsitsipas je odnio pobjedu za sat i 43 minute igre sa 6:3, 7:6. "Na zemlji se stvarno morate snažno boriti i ostaviti dušu na terenu. Ova titula mi puno znači, ostvarena je na zemlji koja mi je omiljena podloga. Lijepo je imati titule i na zemlji i na betonu, sljedeća je trava ili možda još koja titula na zemlji, to bi bilo krasno", kaže Tsitsipas.

ATP Estoril, finale:
Stefanos Tsitsipas (Grčka, 1) - Pablo Cuevas (Urugvaj) 6:3, 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!