Košarka

Harden doveo Rocketse na 2-2, Warriorsi propustili priliku za produžetak

Branimir Korać • utorak, 07.05.2019.
Harden doveo Rocketse na 2-2, Warriorsi propustili priliku za produžetak
Foto: EPA

Houston Rocketsi upisali su pobjedu u četvrtoj utakmici serije polufinala doigravanja na Zapadu. Nakon dva poraza u Oaklandu, upisali su dvije pobjede u Houstonu i vratili se u igru...

Houston Rocketsi vratili su se u seriju protiv Golden State Warriorsa i poravnali su na 2-2. U četvrtoj utakmici u Houstonu slavili su sa 112:108 i tako uzvratili za dva poraza u Oaklandu te u najmanju ruku osigurali povratak serije i u Houston nakon što će petu utakmicu odigrati u Oaklandu.

Rocketsi su u ovoj četvrtoj utakmici mogli i lakše do prednosti. Igrali su dobro i stvorili su dvoznamenkastu razliku, ali su i dopustili Warriorsima da se u zadnjoj dionici približe. Imao je Golden State u svom zadnjem napadu i dva otvorena šuta za tricu, ali Durant i Curry nisu zabili za produžetak.

Houston je do prvog odvajanja došao sredinom druge četvrtine kada je serijom 14:2 pobjegao na 53:41 i uglavnom držao je Warriorse u dvoznamenkastom zaostatku do trice Iguodale s istekom vremena.

Na odmoru je bilo 61:54 za Houston koji je nastavio s odličnom igrom i u trećoj dionici. Manje od pet minuta trebalo je domaćinu da odjuri na najviših 77:60 te se činilo da Warriorsi klize u uvjerljiv poraz.

No uspjeli su se gosti pribrati i smanjiti zaostatak te se vratiti u susret. Minutu prije kraja treće dionice bili su na samo četiri poena zaostatka te su nagovijestili neizvjesniju zadnju dionicu.

Tamo su opet Rocketsi pobjegli, otišli na 15 razlike, no gosti se niti tu nisu predali. Smanjivali su zaostatak, a tricom Curryja 19 sekundi prije kraja smanjili su na samo 110:108.

Harden je nakon toga ubacio samo jedno slobodno bacanje i gostima je kod 111:108 ostalo 11 sekundi za zadnji napad. Prvi otvoren šut za tricu uzeo je Durant, Warriorsi su uhvatili skok u napadu pa je priliku dobio Curry, no niti on ne pogađa.

Uslijedio je brzi prekršaj nad Chrisom Paulom koji pogađa drugo slobodno bacanje za 112:108 i pobjedu Houstona te 2-2 u seriji.

James Harden susret je završio s 38 poena i deset skokova, Eric Gordon dodao je 20 poena, a PJ Tucker dodao je 17 poena i deset skokova. Kod Warriorsa Kevin Durant bio je na 34 poena, sedam skokova i pet asistencija, Stephen Curry 30 poena i osam asistencija, a Draymond Green 15 poena, deset skokova i pet asistencija.

NBA:
Houston Rockets - Golden State Warriors 112:108 (2-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!