Tenis

Ćorić propustio ogroman broj prilika, Pouille otišao u drugo kolo

Branimir Korać • utorak, 07.05.2019.
Ćorić propustio ogroman broj prilika, Pouille otišao u drugo kolo
Foto: EPA

Borna Ćorić zaustavljen je u prvom kolu turnira u Madridu. Igrao je protiv Lucasa Pouillea, francuskog tenisača koji je posljednji put, ne računajući Challenger u Bordeauxu, slavio još u siječnju na Australian Openu...

Turnir u Madridu je tek treći ove sezone na kojem je Lucas Pouille upisao pobjedu. Igrao je odlično na Australian Openu i došao do polufinala, igrao je odlično i na Challengeru u Bordeauxu gdje je uzeo titulu prošlog tjedna, a odlično je krenuo i u Madridu. Zanimljivo, na svim ostalim turnirima gubio je u prvom kolu. Sudeći prema ovom uzorku, Pouille bi mogao otići jako daleko u glavnom gradu Španjolske.

U prvom kolu igrao je protiv Borne Ćorića koji si ne može zamjeriti na borbenosti, ali igra nije bila na najvišoj razini. Slično kao i protiv Krajinovića u Budimpešti, imao je dobrih, ali i loših razdoblja i nije uspio doći do pobjede u ovom meču.

Borna je u prvom setu prokockao dosta prilika, imao je dvije break lopte u prvom gemu pa još dvije u petom da bi nakon svega toga kod 4:3 izgubio servis i ubrzo i set.

U drugom setu odmah se našao u zaostatku, ali nije se predavao. Pritiskao je Pouilleov servis, stvarao prilike i napokon kod 4:3 došao do breaka iskoristivši ukupno tek 13. break loptu u meču. Kod 5:5 je ponovno pokleknuo i dopustio Francuzu odlazak na 0:40, dvije prilike je spasio, ali treću ne i Pouille je dobio servis za meč. Tu je bio uspješan i sa 6:4, 7:5 prošao je dalje.

Ćorić je tako ostao bez drugog kola gdje će Pouille igrati protiv Poljaka Huberta Hurkacza.

Madrid, prvo kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska, 13) - Lucas Pouille (Francuska) 6:4, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!