Nogomet

Kranjčar: "Iran nas više nije mogao financijski pratiti, dogovorno smo raskinuli suradnju"

Mihaela Bradovski • srijeda, 08.05.2019.
Kranjčar: "Iran nas više nije mogao financijski pratiti, dogovorno smo raskinuli suradnju"
Foto: Pixsell

Zlatko Kranjčar napustio je klupu iranske reprezentacije do 23 godine. Kranjčar je dobio dogovorni raskid ugovora nakon što su Iranci ostali bez financija i nisu mogli pratiti njegov program...

Unatoč vrlo dobrim rezultatima s reprezentacijom do 23 godine, Zlatko Kranjčar napustio je klupu Irana. Nije riječ o otkazu već o dogovornom raskidu suradnje.

"Nisam dobio otkaz nego je riječ o obostranom raskidu suradnje. Problem je u embargu pod kojim se Iran nalazi zbog političkih razloga i financijski nisu mogli ispratiti program mog rada. Predočio sam ga uz broj utakmica, kampova i treninga kako bi se mogli pripremiti za daljnje izazove, ali rekli su da ga financijski ne mogu ispuniti. Smanjili su i stručni stožer te ostavili samo iranske trenere", objasnio je Zlatko Kranjčar za Sportske novosti.

Iran nije dobio niti novac koji mu je namijenjen od strane Fife za nastup na Svjetskom prvenstvu, a sve zbog blokade u kojoj se nalazi. Bez tih sredstava, u Iranu su nemoćni. Kranjčar dodaje kako su u Savezu ponudili kako će ga pratiti i plaćati do kraja ove godine, ali on se zahvalio.

"Zahvalili su mi se i istaknuli kako su zadovoljni mojim radom. Stvarno smo dobro radili jer smo se plasirali i u završnicu Azijskog prvenstva. Već je bilo naznaka da financijski neće moći pratiti naše zahtjeve, imaju velikih muka i s izborom izbornika A reprezentacije. Ponudili su mi da će financirati program i plaćati nas do kraja godine, ali rekao sam im da je bolje da se u miru raziđemo, uz odštetu, prihvatili su bez problema."

Kranjčar dodaje kako je imao ponudu reprezentacije Albanije, a sada je bez ugovora i o nastavku trenerske karijere razmišljat će kasnije.

"Nemam trenutno nikakvih ponuda, dok sam bio na klupi Irana imao sam ponudu Albanije da preuzmem njihovu reprezentaciju, ali bio sam pod ugovorom s Iranskim nogometnim savezom. O novom angažmanu razmišljat ću kasnije, nisam još niti siguran hoće li to biti klupski ili reprezentativni angažman. Ne isključujem niti Hrvatsku iako razmišljam da bih možda radije negdje vani nastavio karijeru. No ako se pojavi šansa u Hrvatskoj, zašto ne?"

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!