Košarka

Cibona i Cedevita pred meč loptama za finale, Split i Zadar neće tako lako pasti

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • srijeda, 08.05.2019.
Cibona i Cedevita pred meč loptama za finale, Split i Zadar neće tako lako pasti
Foto: FaH

Danas su na rasporedu druge utakmice polufinalne serije hrvatskog prvenstva za košarkaše, Cibona i Cedevita vode s po 1-0 u seriji i pokušat će doći i do druge pobjede te tako napraviti veliki korak prema finalu. No i Split i Zadar imaju svoju računicu...

Split je odigrao dobru utakmicu u Zagrebu protiv Cibone, ali nije uspjela dovršiti posao i upisao je poraz 89:82. Cibona je povela u polufinalnoj seriji koja se sada seli u Split gdje će domaćin pokušati doći do poravnanja i izboriti barem još jednu utakmicu na svom parketu.

Mate Kalajžić bit će jedan od ključnih igrača Splita i u ovom dvoboju, a Kalajžić se nada kako će Split u ovom dvoboju ipak doći do pobjede i bolje dovršiti dvoboj nego u prošlom susretu. Tamo je Split pao u zadnjoj dionici, a do tada je bio potpuno ravnopravan.

"Nismo imali dovoljno energije u zadnjoj dionici, ovdje će nam trebati velika podrška s tribina. Odradili smo dobro prvu utakmicu, no u posljednjoj dionici ipak smo napravili neke pogreške koje smo mogli spriječiti, tu krećem od sebe. Sigurno bih više napravio da nisam brzo skupio četiri prekršaja. Moramo ih natjerati na teške šuteve, jedino tako možemo do pobjede", ističe Kalajžić, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Splićani idu po pobjedu i ne zanima ih nikakav drugi rasplet. Svjesni su da u slučaju poraza dosta gube i dolaze pred vrata ispadanja iz doigravanja. Igra se na tri pobjede, treća utakmica bit će na rasporedu u Zagrebu stoga je za Split od presudne važnosti da ovdje upiše pobjedu.

Iako je Cibona upisala pobjedu u prvoj utakmici, Ivan Velić nije bio zadovoljan. Posebno se to odnosi na prvo poluvrijeme koje je njegova momčad odradila dosta loše. U Splitu očekuje puno bolji nastup, repriza ovakvog vjerojatno bi značila poraz.

"Vodimo u seriji 1-0. U prvoj smo utakmici imali dobrih 20 minuta i to u drugom poluvremenu, međutim, mislim da to neće biti dovoljno za pobjedu u Splitu. Trebamo biti maksimalno fokusirani i unutra svih 40 minuta da dobijemo dobrog protivnika koji ulaže puno energije u utakmicu i na isti način trebamo uzvratiti. Svi smo zdravi, spremni, motivirani. Kao što sam već nebrojeno puta rekao, imam prave momke, prave karaktere i mislim da će to u Splitu i pokazati. Idemo odigrati pravu utakmicu i pokušati doći do 2-0 u seriji", ističe Velić za Ciboninu stranicu.

Prednost 1-0 u seriji ima i Cedevita koja je slavila u Zadru u produžetku sa 75:67 i sada ima priliku na svom parketu doći i do druge pobjede. Zadrani su propustili veliku priliku u prvom susretu i sada je pred njima težak posao, morat će barem jednom slaviti u Zagrebu ako misle u finale.

Slaven Rimac učinit će sve da se to ne dogodi.

"Treba biti iskren i reći da moramo biti jako zadovoljni s izvučenom pobjedom u Zadru. Ne bi bilo nezasluženo da je Zadar pobijedio. Međutim, to je sve iza nas, vratili smo se iz Zadra s rezultatom s kojim smo htjeli. Sigurno moramo biti bolji, no isto tako treba istaknuti da nije lako i svaka čast igračima. Nekad u takvim lošim utakmicama treba pronaći načina i pronašli su. Trebat ćemo biti bolji za drugu utakmicu. Mislim da su igrači toga svjesni i, iskreno, očekujem neko bolje izdanje. Pogotovo u fazi napada, gdje smo bili dosta, neću reći u nekoj nervozi, ali jednostavno nismo imali svoj dan", klupska stranica prenosi izjavu Rimca.

Zadrani vjeruju kako nisu bez šanse i pokušat će vratiti prednost domaćeg terena. Za to će im trebati nastup na vrlo visokoj razini Ante Nazor vjeruje da su Zadrani za to sposobni.

"Treba s vjerom ići u Zagreb, a temelj za tu vjeru dala nam je prva utakmica. Još bih jednom čestitao svojim momcima na dobroj borbi, muškoj partiji i možda najboljoj obrani ove sezone. Jako nam je malo nedostajalo. Ono što nije bilo dobro jest skok, kako napadački tako i obrambeni. Tu ćemo morati biti divljiji, da se tako izrazim, te puno angažiraniji u trci kako bismo nadogradili ono što je bilo dobro u zadnjoj partiji. Igrače ne treba dodatno motivirati. Igramo polufinale protiv Cedevite koja ima zaista snažan roster. Mojim momcima najveći je motiv to što su zadnji put osjetili da mogu s njima igrati ravnopravno. Dalmatinski dišpet treba biti izraženiji i to je onaj klik koji nam nedostaje da napravimo iznenađenje", kaže Nazor, a prenosi klupska stranica.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!