Tenis

Čilić saznao protivnika: Đere spasio meč loptu i svladao Del Potra

Petar Jenjić • srijeda, 08.05.2019.
Čilić saznao protivnika: Đere spasio meč loptu i svladao Del Potra
Foto: Kristijan Komarica

Laslo Đere bit će sljedeći protivnik Marina Čilića na Mastersu u Madridu, srpski tenisač u tri je seta bio bolji od Juana Martina Del Potra...

U osmini finala Mastersa u Madridu prvom hrvatskom reketu Marinu Čiliću protivnik će biti Srbin Laslo Đere koji je danas odigrao svoj meč drugog kola.

Srpski tenisač u tri je seta, sa 6:3, 2:6, 7:5, svladao sedmog nositelja Juana Martina Del Potra. Prvi međusobni dvoboj dvojice igrača trajao je dva sata i 24 minute.

U prva tri gema meča oba su tenisača spasila po dvije break šanse protivnika. Svoju ukupno četvrtu iskoristio je Đere koji je poveo s 4:2, a prednost sačuvao do kraja. Drugi je set u potpunosti pripao Del Potru koji je dva puta oduzeo servis protivniku te stigao do izjednačenja.

Odlučujući set bio je vrlo izjednačen i u njemu šansi za obrat gotovo da i nismo vidjeli. Prvi je do nje, a ujedno i do meč lopte, stigao Argentinac koji je imao 30:40 na servis protivnika i vodstvo 5:4. Međutim, nije ju uspio iskoristiti, Srbin je u sljedećem gemu napravio break, a zatim odservirao za pobjedu.

Čiliću i Đeri ovo će ujedno biti i prvi međusobni dvoboj.

Masters Madrid, 2. kolo:
Laslo Đere - Juan Martin Del Potro 6:3, 2:6, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!