Tenis

Kutak za kladioničare: Del Potro i Wawrinka potvrđuju kvalitetu, Warriorsi čuvaju domaći teren

Branimir Korać • srijeda, 08.05.2019.
Kutak za kladioničare: Del Potro i Wawrinka potvrđuju kvalitetu, Warriorsi čuvaju domaći teren
Foto: EPA

Nastavlja se turnir u Madridu gdje je danas na rasporedu nekoliko zanimljivih mečeva. Juan Martin del Potro vraća se nakon ozljede, a Stan Wawrinka ima vrlo teškog protivnika. Zanimljivo će biti i u NBA ligi gdje Warriorsi u petoj utakmici dočekuju Rocketse...

Juan Martin del Potro - Laslo Đere

O tome tko je kvalitetniji igrač, ne treba niti raspravljati. Juan Martin del Potro je za klasu iznad Lasla Đerea, ali to treba potvrditi i na terenu. Neće biti jednostavno, Del Potro je trenutno van ritma mečeva, posljednji nastup imao je još u veljači u Delray Beachu dok je zadnje mečeve na zemlji odigrao još na Roland Garrosu. Sjećamo se, tamo je izgledao sjajno, došao je do polufinala gdje je igrao protiv Rafe Nadala i upisao težak poraz. Prije toga imao je tijesan meč protiv Marina Čilića kojeg je izbacio u četiri seta. Prošle godine u Madridu nije briljirao, prošao je Damira Džumhura i nakon toga izgubio od Dušana Lajovića. Upravo Lajovića Đere je izbacio u prvom kolu ove godine. Srpski tenisač iza sebe ima dobar nastup u Budimpešti gdje je dogurao do polufinala, dobro je krenuo i u Madridu, ali sada ga očekuje puno kvalitetniji protivnik.

Prognoza: Pobjeda Juana Martina del Potra

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Juana Martina del Potra 1.70, pobjeda Lasla Đerea 2.00

Golden State Warriors - Houston Rockets

Serija između Golden State Warriorsa i Houston Rocketsa zasad donosi neizvjesne i zanimljive dvoboje, a domaćini dominiraju. U sve četiri utakmice sve se moglo i drugačije odviti, ali završnica je pripala domaćinima. Warriorsi su na glasu kao momčad koja je posebno dobra na svom parketu i da ju je u Oaklandu jako teško svladati, ali Clippersi su pokazali kako je i to moguće. Rocketsi su to uspjeli u veljači ove godine, međutim doigravanje nudi drugačiju priču i tu su prvaci vrlo snažni. Kevin Durant igra u formi života, iznimno teško ga je zaustaviti, a kada mu se u punoj mjeri priključe i Stephen Curry i Klay Thompson, Kerr će dobiti stroj koji je jurio do titule prošle sezone. Rocketsi su opasni, pokazali su to u svim dosadašnjim susretima, ali Warriorsi ostaju favoriti iako nikada ne smijete otpisati momčad koju predvodi James Harden.

Prognoza: Pobjeda Golden State Warriorsa

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Golden State Warriorsa 1.55, neriješeno 17.0, pobjeda Houston Rocketsa 3.40

Stan Wawrinka - Guido Pella

Jedan od zanimljivijih dvoboja drugog kola u Madridu svakako je onaj između Stana Wawrinke i Guida Pelle. Wawrinka je sjajan, igrač koji je uvijek, bez obzira na formu, kandidat za dalek odlazak na svim turnirima. Pella s druge strane na zemlji igra odlično, ovo je podloga koja mu najviše odgovara i već je ubilježio kvalitetne nastupe u Monte Carlu, Barceloni i Münchenu. Wawrinku očekuje u svakom slučaju težak meč koji bi se mogao odužiti i donijeti i veliki broj gemova. Obojica su izgledali jako dobro u prvom kolu, Pella je izbacio odličnog Rusa Daniila Medvedeva, a Wawrinka je nadigrao Francuza Pierre-Huguesa Herberta u dobrom meču s njegove strane i uz samo sat vremena provedenih na terenu. Pokazao je Wawrinka u tom dvoboju kako je u dobrom stanju, boljem nego što je to bio slučaj u Monte Carlu gdje je izgubio u drugom kolu od Marca Cecchinata.

Prognoza: Pobjeda Stana Wawrinke

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Stana Wawrinke 1.60, pobjeda Guida Pelle 2.20

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!