Košarka

Warriorsi na korak do finala Zapadne konferencije, Kevin Durant zaradio ozljedu

Branimir Korać • četvrtak, 09.05.2019.
Warriorsi na korak do finala Zapadne konferencije, Kevin Durant zaradio ozljedu
Foto: EPA

Golden State Warriorsi u svojoj dvorani svladali su Houston Rocketse sa 104:99 i poveli su u seriji s 3-2. Vidjet će se koliko je ova pobjeda bila skupa jer je utakmicu u trećoj dionici napustio Kevin Durant...

Houston Rocketsi i Golden State Warriorsi zasad koriste domaći teren i na njemu bilježe pobjede. Obje momčadi sve svoje pobjede ostvarili su kao domaćini, a Rocketsi sada imaju imperativ nastaviti u tom ritmu u sljedećem susretu u Houstonu. Warriorsi su poveli s 3-2 u seriji i imaju dvije meč lopte za ulazak u finale konferencije.

Peta utakmica u Oaklandu donijela je zanimljiv dvoboj, ali i probleme za Golden State. Domaćin je ostao bez Kevina Duranta koji je napustio parket u trećoj četvrtini, šepajući otišao u svlačionicu i više se nije vraćao na parket. Kasnije je Golden State potvrdio kako je riječ o istegnuću mišića.

Koliko dugo će Durant pauzirati, nije poznato, ali njegov izostanak definitivno je hendikep za Warriorse i mogu se samo nadati da će on biti što je kraći mogući. Bez Duranta porast će šanse Rocketsa, samopouzdanje definitivno i neće ih biti jednostavno svladati niti u eventualnoj sedmoj utakmici.

Nakon što je KD napustio parket u trećoj dionici, Warriorsi su se okrenuli prema Stephu Curryju i Klayju Thompsonu koji su odlično dovršili posao i odveli Warriorse do pobjede.

Tri i pol minute do kraja susreta još je sve bilo otvoreno, a onda prvo Draymond Green ubacuje tricu pa mu se priključuje Thompson i Warriorsi bježe na 97:89.

U posljednjoj minuti James Harden smanjio je na 102:99 i doveo Rocketse u priliku da nešto naprave, ali četiri sekunde prije kraja Thompson pogađa za plus pet i zaključuje priču.

Rocketsi se u tako kratkom roku nisu uspjeli vratiti, a nakon što je Chris Paul promašio tricu tri sekunde prije kraja, dvoboj je bio okončan.

Thompson je utakmicu završio s 27 poena, Curry je dodao 25 uz šest skokova i pet asistencija, a Durant 22 poena uz pet skokova. Kod Rocketsa Harden je ubacio 31 poen uz osam asistencija, Eric Gordon 19 poena, a PJ Tucker 13 uz deset skokova.

NBA:
Golden State Warriors - Houston Rockets 104:99 (3-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!