Tenis

Sjajni Tsitsipas razočarao Španjolce i ostavio Nadala bez finala

Branimir Korać • nedjelja, 12.05.2019.
Sjajni Tsitsipas razočarao Španjolce i ostavio Nadala bez finala
Foto: EPA

Dva odlična polufinalna dvoboja u Madridu. U prvom je Novak Đoković tijesno svladao Dominica Thiema, a zatim je Stefanos Tsitsipas nakon velike borbe izbacio Rafaela Nadala...

Kao i u Barceloni, Rafael Nadal zaustavljen je u polufinalu. Tamo je koban bio Dominic Thiem, a ovdje Stefanos Tsitsipas koji se sjajno nosio s pritiskom i odnio je pobjedu u tri seta.

Nakon što je uzeo prvi set sa 6:4, Tsitsipas je malo popustio u drugom setu i Nadal je to odmah kaznio te se vratio u meč. Činilo se da će ta psihološka prednost podići Nadala i u trećem setu mu pomoći da potpuno okrene meč, ali Tsitsipas je sve izdržao, pa čak i veliki pritisak s tribina te je na kraju zasluženo slavio.

Sjajni mladi Grk bio je dominantan, prošao je kroz malu krizu na početku seta, ali kada je izvukao 15:40 na početku seta, uzeo je stvari u svoje ruke. Napravio je break, pa spasio još jednom 15:40 i onda i drugi put oduzeo servis Nadalu te priveo meč kraju.

Tsitsipas će u finalu igrati protiv Novaka Đokovića koji je u pravoj drami izbacio Dominica Thiema. Thiem i Đoković odigrali su meč u dva seta koji je trajao gotovo jednako kao i Tsitsipasov i Nadalov u tri.

Nakon čak dva sata i 25 minuta borbe Đoković je ipak odnio pobjedu u dva tie-breaka. U oba seta Thiem je prvi dolazio do breaka, ali nije znao zadržati tu prednost i brzo ju je gubio.

U završnici drugog seta Đoković je poveo sa 6:5 i servirao za meč, ali Thiem radi 0:40 i koristi drugu break loptu za izborenu 13. igru. Što nije ranije napravio, Đoković je napravio u tie-breakovima te izborio finale.

Madrid, polufinale:
Novak Đoković (Srbija, 1) - Dominic Thiem (Austrija, 5) 7:6(2), 7:6(4)
Stefanos Tsitsipas (Grčka, 8) - Rafael Nadal (Španjolska, 2) 6:4, 2:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!