Tenis

Tsitsipas: "Nisam igrao protiv Đokovića na zemlji, ne znam što očekivati"

Petar Jenjić • nedjelja, 12.05.2019.
Tsitsipas: "Nisam igrao protiv Đokovića na zemlji, ne znam što očekivati"
Foto: EPA

Presretan nakon pobjede protiv Rafaela Nadala bio je Stefanos Tsitsipas koji je najavio finale protiv Novaka Đokovića riječima kako ne zna što očekivati, ali da će se pokušati prilagoditi njegovoj igri na zemlji...

Stefanos Tsitsipas sinoć je porazio Rafaela Nadala u polufinalu Mastersa u Madridu te izborio finale protiv Novaka Đokovića. Protiv srpskog tenisača igrao je samo jednom, bilo je to u Torontu prošle godine kada ga je uspio poraziti u tri seta.

Ipak, sada se radi o zemljanoj podlozi, a grčki tenisač ističe kako će se dobro pripremiti i prilagoditi njegovoj igri.

"Morat ću se psihički pripremiti za Đokovića, siguran sam da želi titulu koliko i ja. Nikada s njim nisam igrao na zemlji, ne znam što očekivati. Gledao sam dosta njegovih mečeva, pokušat ću se prilagoditi njegovoj igri na zemlji što je prije moguće. Siguran sam da nije lako protiv njega na ovoj podlozi i morat ću mentalno biti spreman, to će biti jako važno u finalu", kazao je Tsitsipas kojem pobjeda protiv Nadala znači jako puno jer je tako sebi dokazao kako može svladati i one najbolje tenisače.

"Jako mi puno znači ova pobjeda jer sam sebi dokazao da mogu pobijediti najbolje. Odigrao sam jedan od najboljih mečeva u sezoni. Sretan sam što sam u toj borbenoj zoni, uživam u tenisu. Lijepo je kada ste u stanju igrati na ovaj način, osjećaj nakon takve pobjede je nevjerojatan."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!