Automoto

1-2 Mercedesa i u petoj utrci ove sezone, ovaj put Hamilton na vrhu

Jan Šneler • nedjelja, 12.05.2019.
1-2 Mercedesa i u petoj utrci ove sezone, ovaj put Hamilton na vrhu
Foto: EPA

U petoj utrci sezone, na Velikoj nagradi Španjolske, do treće pobjede stigao je Lewis Hamilton ispred momčadskog kolege Valtterija Bottasa...

Po drugi put ove sezone, Valtteri Bottas nije iskoristio pole-position te je pobjedu odnio njegov momčadski kolega Lewis Hamilton. Ujedno, to je peta pobjeda Mercedesovih vozača ove sezone koji u potpunosti dominiraju svim kategorijama.

Na Velikoj nagradi Španjolske najbrži je bio Hamilton, drugi je završio Bottas, a na treće mjesto smjestio se Red Bullov Max Verstappen. Ferrarijev dvojac završio je na četvrtom i petom mjestu.

U svim utrkama ove sezone Mercedesovi bolidi završili su na prvom i drugom mjestu, a svi ostali bore se za preostalo mjesto na pobjedničkom postolju.

U ukupnom poretku vodi Hamilton sa 112 bodova, Bottas ima 105, dok je treći Verstappen sa 66. U poretku konstruktora prednost Mercedesa još je veća. Uvjerljivo su prvi s 217 bodova dok drugoplasirani Ferrari ima 121 bod. Sljedeća na rasporedu je popularna gradska utrka na Velikoj nagradi Monaka za dva tjedna.

Velika nagrada Španjolske:
1. Lewis Hamilton (Mercedes)
2. Valtteri Bottas (Mercedes)
3. Max Verstappen (Red Bull)
4. Sebastian Vettel (Ferrari)
5. Charles Leclerc (Ferrari)
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!