Rukomet

Cindrić proglašen najboljim igračem finala Kupa, nagradu proslijedio Cupari

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 13.05.2019.
Cindrić proglašen najboljim igračem finala Kupa, nagradu proslijedio Cupari
Foto: EPA

Rukometaši Kielcea pobjednici su Kupa Poljske nakon što su u finalu bili bolji od Wisle nakon velike borbe s 26:25. Odličnu utakmicu odradio je Luka Cindrić...

Kielce i Wisla odlučivali su o osvajaču Kupa Poljske, a Kielce na kraju odnosi trofej s 26:25. U dramatičnom susretu Julen Aguinagalde je u završnici zabio za 26:25 nakon čega je Vladimir Cupara obranio zadnji pokušaj Dana Emila Racotee.

Cupara je u ovom susretu ponovno izvlačio obrane u najvažnijim trenucima, jednako kao i protiv PSG-a kada je zadržao Kielce u prednosti i odveo ga dalje, a i ovdje je zaustavio posljednji udarac Wisle i tako osigurao trofej svojoj momčadi.

Za najbolje igrače susreta izabrani su Michal Daszek s jedne strane i Luka Cindrić s druge, a Cindrić je nakon što je preuzeo trofej svoj odlučio dati Cupari.

Cindrić je bio najefikasniji igrač Kielcea s pet pogodaka, a jednako toliko zabio je i Blaž Janc. Marko Mamić dodao je jedan gol.

Kod Wisle najefikasniji bio je Daszek s devet golova, Renato Sulić postigao je pet, a Lovro Mihić dodao je jedan pogodak.

Kielceu je ovo 16. trofej pobjednika Kupa u povijesti, zadnji put nije ga osvojio još 2008. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!