Nogomet

Kutak za kladioničare: Bešiktaš mora do pobjede protiv Alanyaspora, Fognini koristi dobru formu

Branimir Korać • ponedjeljak, 13.05.2019.
Kutak za kladioničare: Bešiktaš mora do pobjede protiv Alanyaspora, Fognini koristi dobru formu
Foto: EPA

Ponedjeljak je nešto slabiji dan što se tiče sportskih događanja, a danas ističemo dvoboje između Bešiktaša i Alanyaspora u turskom prvenstvu, Fogninija i Tsonge na turniru u Rimu te Rusije i Češke na Svjetskom prvenstvu u hokeju...

Bešiktaš - Alanyaspor

Galatasaray i Bašakšehir su odmaknuli i Bešiktaš će teško do naslova prvaka Turske s obzirom na zaostatak od sedam bodova za njima, ali se još uvijek nada barem drugom mjestu. Za to mu treba pobjeda protiv Alanyaspora u ovom kolu čime bi smanjio zaostatak na četiri boda. Sljedeće kolo donosi veliki dvoboj između dvije momčadi s vrha te Bešiktaš vidi priliku za stvaranje pritiska uoči zadnjeg kola čime bi možda došao i na bod zaostatka za drugoplasiranim i otvorio borbu za Ligu prvaka do kraja sezone. U ovaj susret domaćin ulazi bez Gökhana Gönüla koji je ozlijeđen, a zamijenit će ga Adriano dok gostima nedostaju Isaac Sakey i Ceyhun Gulselam. U prošlom kolu porazom 2:0 od Galatasarayja prekinut je pobjednički niz Bešiktaša na koji će se pokušati vratiti u ovom susretu.

Prognoza: Pobjeda Bešiktaša

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Bešiktaša 1.60, neriješeno 4.40, pobjeda Alanyaspora 6.80

Fabio Fognini - Jo-Wilfried Tsonga

Fabio Fognini je u odličnoj formi i želi to pokazati i pred svojim navijačima u Rimu. Dobar rezultat na ovom turniru značio bi puno uoči odlaska na Roland Garros, a posljednji turniri daju Fogniniju pravo na optimizam. U Monte Carlu je igrao sjajno i otišao do kraja te osvojio turnir, a u Madridu je svladao glatko Kylea Edmunda i Johna Millmana te ga je zaustavio tek Dominic Thiem, Tsonga s druge strane u Monte Carlu nije otišao daleko i već na startu je poražen od Taylora Fritza da bi na Challengeru u Bordeauxu izgubio u četvrtfinalu od Filipa Horanskog. Daleko je Tsonga od onih svojih najboljih dana i teško će protiv Fogninija do boljeg rezultata.

Prognoza: Pobjeda Fogninija

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Fogninija 1.50, pobjeda Tsonge 3.00

Rusija - Češka

I Rusi i Česi su odlično otvorili nastup na Svjetskom prvenstvu, no Rusija je imala nešto lakši posao. U prva dva kola svladala je Norvešku s 5:2 i Austriju s 5:0 dok su Česi iznenadili branitelja naslova Švedsku s 5:2 te Norvešku sa 7:2. Rusi na papiru imaju vjerojatno najjači roster na ovom Svjetskom prvenstvu. Prvu liniju predvodi Evgenij Malkin, drugu liniju Alex Ovečkin, treću Nikita Kučerov, a četvrtu Ilja Kovalčuk. Nitko nema takvu koncentraciju kvalitete kao Rusija koja je ovdje došla isključivo po zlato i ne zanima je ništa drugo. Česi će imati veliku podršku s tribina, a s Frolikom, Vranom, Voračekom svakako imaju roster koji može svakog u najmanju ruku pošteno namučiti. Rusima je ovo prvi pravi ispit na ovom SP-u i htjet će ga položiti s odličnim.

Prognoza: Pobjeda Rusije

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Rusije 1.80, neriješeno 4.80, pobjeda Češke 4.20

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!