Tenis

Borna Ćorić u tri seta do pobjede protiv talentiranog Kanađanina

Branimir Korać • ponedjeljak, 13.05.2019.
Borna Ćorić u tri seta do pobjede protiv talentiranog Kanađanina
Foto: EPA

Borna Ćorić preskočio je prvu prepreku na turniru u Rimu, a protivnik nije bio nimalo jednostavan. Igrao je protiv Felixa Auger-Aliassimea i slavio u tri seta...

Felix Auger-Aliassime nije bio baš najugodniji ždrijeb za prvo kolo, ali Borna Ćorić odigrao je bolje nego u Budimpešti i u Madridu kada je gubio od Filipa Krajinovića i Lucasa Pouillea te je upisao pobjedu.

Borna je slavio nakon dva i pol sata borbe preokretom nakon što je izgubio prvi set. U nastavku meča Borna je bio bolji i zasluženo je prošao dalje.

Čak je i taj prvi set trebao riješiti u svoju korist. Imao je break i kontrolu nad mečom, na svom servisu bio je siguran, ali samo do osmog gema kada je Kanađanin uzvratio i poravnao na 4:4. Set je otišao u tie-break gdje se Borna brzo našao u zaostatku i izgubio set sa 7:4 u 13. igri.

Odmah na početku drugog seta Ćorić je stigao do breaka i prednosti 3:0. Ovaj put nije dozvolio Auger-Aliassimeu da mu zaprijeti, čak je mogao u dva gema doći i do dvostrukog breaka, ali nije koristio dva puta po 15:40. Ipak, set je uzeo sa 6:3.

Odluka je pala u trećem setu gdje je Borna odmah u prvom gemu došao do breaka i do kraja seta nije dopustio protivniku da mu ijednom zaprijetio povratkom.

Ćorić je tako izborio prolaz u drugo kolo gdje će igrati protiv boljeg iz meča između Johna Millmana i Camerona Norrieja.

Rim, prvo kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska, 13) - Felix Auger-Aliassime (Kanada) 6:7(4), 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!