Tenis

Đoković treći put slavio u Madridu, Tsitsipasa iscrpio dvoboj protiv Nadala

Mihaela Bradovski • nedjelja, 12.05.2019.
Đoković treći put slavio u Madridu, Tsitsipasa iscrpio dvoboj protiv Nadala
Foto: EPA

Novak Đoković pobjednik je velikog turnira u Madridu nakon što je u finalu u dva seta svladao Stefanosa Tsitsipasa na kojem se osjetio umor poslije teške bitke s Rafom Nadalom...

U finalu turnira u Madridu ipak nije bilo toliko velike neizvjesnosti kakva se očekivala. Novak Đoković bio je bolji i spremniji te je glatko slavio u dva seta protiv Stefanosa Tsitsipasa.

Tsitsipas je u subotu imao dugačak i naporan meč protiv Rafaela Nadala koji se razvukao do kasnijih večernjih sati i to se osjetilo na njegovoj igri u finalu.

"Stefanos je jako talentiran. Svladao je Rafu večer ranije, imao je kasni meč i nije bio tako eksplozivan u kretanju kao što bi bio da je igrao ranije", priznao je Đoković.

Đoković je došao do 74. titule na ATP Touru i 33. na Masters 1000 turnirima. Tsitsipas je u jedinom ranijem međusobnom dvoboju bio bolji od Đokovića, no taj meč odigran je prošle godine na betonu.

Đoković je ovim trijumfom učvrstio prvu poziciju na ATP ljestvici, a Tsitsipas ima novi ranking karijere dolaskom na sedmo mjesto.

Inače od sljedećeg tjedna za mjesto bolji bit će Marin Čilić koji dolazi do desetog mjesta, a Borna Ćorić ostao je na 15. mjestu.

Madrid, finale:
Novak Đoković (Srbija, 1) - Stefanos Tsitsipas (Grčka, 8) 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!