Tenis

Ekspresno do osmine finala: Britanac nije bio dorastao Ćoriću

Branimir Korać • utorak, 14.05.2019.
Ekspresno do osmine finala: Britanac nije bio dorastao Ćoriću
Foto: EPA

Borna Ćorić imao je vrlo lagan posao u drugom kolu turnira u Rimu. Pomogao si je vrlo kvalitetnim nastupom, Britanac Cameron Norrie nije imao nikakve šanse...

Cameron Norrie nije predstavljao ozbiljnu prepreku za Bornu Ćorića na turniru u Rimu. Borna je potvrdio ulogu favorita iako se nije očekivalo da će baš tako jednostavno do pobjede, ali odradio je sjajan meč, bio puno bolji protivnik i glatko je slavio.

Za pobjedu je trebao samo sat vremena, dva vrlo slična seta u kojima je ostavio Norrieja bez ijedne break prilike. U oba seta Norrie je imao krizna razdoblja koja su ga stajala boljeg otpora.

Prvi set Ćorić je idealno otvorio. Krenuo je s 4:0 i tek u petom gemu Norrie je došao do prvog gema, ali zaprijetio Ćoriću do kraja seta nije.

Nakon što je Borna uzeo prvi set sa 6:2, u drugi je Norrie ušao s 1:0 i nakon toga izgubio pet gemova u nizu. Nakon stečene visoke prednosti, Ćorić je do kraja meča rutinski zadržao visoko vodstvo i odjurio u osminu finala.

Cameron Norrie nije bio protivnik koji može stvoriti probleme Ćoriću i zasluženo je poražen. Nije se ponovio meč kakav je odigran u Shenzhenu prošle godine, tamo je Borna poražen.

U osmini finala Ćorića očekuje najvjerojatnije Roger Federer koji ne bi smio imati problema protiv Joaa Souse.

Rim, drugo kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska, 13) - Cameron Norrie (Velika Britanija, Q) 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!