Košarka

Šamanić se pokazuje u dobrom svjetlu: "Pokušavam igrati svoju igru i ne biti sebičan"

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • petak, 17.05.2019.
Šamanić se pokazuje u dobrom svjetlu: "Pokušavam igrati svoju igru i ne biti sebičan"
Foto: Pixsell

Luka Šamanić nalazi se u SAD-u gdje se priprema za NBA draft i pokazuje potencijalnim zainteresiranim franšizama. Na NBA Draft Combineu pokazao se u vrlo dobrom svjetlu...

Američki mediji tvrde kako su Šamanićeve akcije već narasle i da je pred njim dobra budućnost. Trenutno je oko 40. mjesta po projekcijama drafta, a nakon ovog Draft Combinea još će se približiti Top 30 i prvoj rundi

"Ovo je nevjerojatno iskustvo, nešto o čemu sam sanjao otkad sam počeo igrati košarku. Ovo je još jedan korak prema NBA ligi. Dajem sve od sebe, igram čvrsto, jedini sam Europljanin ovdje, ali ne želim stvarati problem od toga. Želim se povezati s dečkima, igrati čvrsto i pobijediti", ističe Šamanić.

U testnoj utakmici odigrao je manje od 20 minuta, ali ubacio je 13 poena te je bio među onima koji su najugodnije iznenadili prisutne. Priznaje kako je u SAD-u ipak sve dosta drugačije.

"Naravno da je drugačije nego u Europi. Igram profesionalnu košarku u Europi, ali ono što je novo je što se ovdje igra jako brzo u visokom ritmu i čvrsto. Suci su drugačiji i trica je udaljenija. Igram čvrsto i dajem sve od sebe."

Dosad nije imao priliku igrati protiv najboljih mladih Amerikanaca, a od početka pokazuje ono što najbolje zna.

"Ovo mi je prvi put da sam ovdje i da imam priliku igrati protiv najboljih američkih igrača. Pokušavam igrati svoju igru i ne biti sebičan, pokušavam otvoriti prostor i drugima te šutirati kada sam sam. Nema potrebe za filozofiranjem, to je košarka, ne može biti opet toliko različita. Dečki su fizički jači i brži i to je problem, ali kada se priviknem, bit će u redu."

Prije nekog vremena počeo je raditi na vježbama snage jer je svjestan kako će mu to trebati u NBA ligi.

"Pomaže ti kada igraš sa seniorima. Ako nisi dovoljno čvrst, nećeš igrati niti u Europi. U ožujku sam počeo intenzivnije raditi u teretani i to mi pomaže."

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!