Tenis

Kutak za kladioničare: Sjajni Grk favorit u dvoboju protiv Federera, Lens igra za kvalifikacije

Branimir Korać • petak, 17.05.2019.
Kutak za kladioničare: Sjajni Grk favorit u dvoboju protiv Federera, Lens igra za kvalifikacije
Foto: EPA

Petak donosi niz zanimljivih sportskih događaja. Nastavlja se turnir u Rimu, počinje završni turnir Eurolige, a zanimljivo će biti i u zadnjem kolu Ligue 2...

Stefanos Tsitsipas - Roger Federer

Nakon sjajnog nastupa u Madridu, Stefanos Tsitsipas želi pravi rezultat i u Rimu. Dogurao je do četvrtfinala gdje ga očekuje Roger Federer. Federer se jedva provukao protiv Borne Ćorića, do pobjede u tri seta došao je teškom mukom uz dvije spašene vezane meč lopte, a sada ga čeka još teži protivnik. Tsitsipas je u odličnoj formi, pokazao je to i prošlog tjedna u Madridu gdje je nizao pobjede i došao do finala i to svladavši u polufinalu Rafu Nadala. Ovdje u meč ulazi nakon dvije jučerašnje pobjede u dva seta, prvo je eliminirao Sinnera, a zatim Fogninija dok je Federer prvo svladao Sousu u dva seta, a onda se dva i pol sata borio s Ćorićem. Na ovoj podlozi u ovom trenutku Grk je favorit.

Prognoza: Pobjeda Tsitsipasa

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Tsitsipasa 1.80, pobjeda Federera 2.25

Fenerbahče - Efes

Veliki turski dvoboj u polufinalu Eurolige. Fenerbahče igra protiv Anadolu Efesa, protivnici su to koji se predobro poznaju i zato je Efes možda i najveća prijetnja Feneru u ovom trenutku. U ovoj sezoni svladao ga je tri puta, tri puta je i gubio, ali ovdje se očekuje utakmica posebnog naboja. Ulog je ogroman, a veliki adut Fenera je Željko Obradović trener koji se najbolje snalazi u takvim situacijama. bit će oslabljen neigranjem Datomea i Lauvergnea dok je upitno koliko će moći Vesely i Kalinić, ali i takav Fenerbahče svejedno je vrlo jak i favorit za finale. Razlog je velika širina u rosteru i bilo bi iznenađenje kada ne prošao u finale. Efes je odlična momčad koja je u odnosu na prošlu godinu značajno napredovala, ali Fenerbahče ima puno više iskustva igranja ovakvih utakmica. Vesely i Kalinić igrat će barem dio susreta i to je već veliki plus.

Prognoza: Pobjeda Fenerbahčea

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Fenerbahčea 1.75, neriješeno 17.0, pobejda Efesa 2.70

Lens - Orleans

Zadnje kolo francuske druge lige i za Lens kvalifikacijska utakmica za - kvalifikacije. U ovom trenutku je peti i posljednji koji ide u kvalifikacije, ali za petama mu je Lorient s istim brojem bodova. Dakle situacija za Lens je jasna, mora do pobjede ako želi u kvalifikacije. Na svom travnjaku dočekuje Orleans koji je osmi i ne može napredovati te već neko vrijeme igra bez posebnog motiva. Serija poraza udaljila ga je iz kruga kandidata za kvalifikacije i sada jedva čeka kraj sezone. S druge strane Lens je imao loš niz, ali u zadnja dva kola upisao je pobjede i vratio se tamo gdje se i očekivalo da će biti. Domaćin u ovom susretu pobjedom može doći i do četvrtog mjesta koje trenutno drži Paris, ali Parižani pritom moraju izgubiti od Ajaccioa. U ovom trenutku Lensu je to manje bitno, najvažnije mu je da na bilo koji način dohvati kvalifikacije, a za to će mu trebati pobjeda protiv Orleansa.

Prognoza: Pobjeda Lensa

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Lensa 1.50, neriješeno 4.80, pobjeda Orleansa 8.00

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!