Rukomet

PPD Zagreb u finalu Kupa, Mrakovčić u završnici prelomio utakmicu

Mihaela Bradovski • petak, 17.05.2019.
PPD Zagreb u finalu Kupa, Mrakovčić u završnici prelomio utakmicu
Foto: Pixsell

PPD Zagreb je prvi finalist Kupa Hrvatske. U polufinalu je svladao velikog rivala Nexe iz Našica s 33:31 uz odličan nastup Luke Mrakovčića u završnici susreta...

Poznat je prvi finalist Kupa Hrvatske za rukometaše. U finalu prije finala PPD Zagreb igrao je protiv Nexea i slavio 33:31 u zanimljivom i neizvjesnom susretu u kojem su sitnice odlučivale.

Našičani su tijekom cijelog susreta bili potpuno ravnopravan protivnik, u nekim razdobljima su bili i u vodstvu, ali u zadnjih pet minuta PPD Zagreb je uz tri gola Luke Mrakovčića i jedan Aleksa Vlaha stvorio razliku i otišao do pobjede.

Ove sezone Nexe je prvi put uspio doći do pobjede protiv PPD Zagreba i vjerovao je kako sada može i do prvog trofeja, međutim ostat će u čekaonici i Zagreb će u finalu ponovno biti veliki favorit.

Od početka se igralo gol za gol, a prvi put na susretu jedna momčad došla je do dva pogotka prednosti u 22. minuti kada je Urh Kastelic zabio sa svog gola za 12:10 Zagreba. Do kraja prvog poluvremena PPD Zagreb zadržao je prednost i na odmoru je vodio 17:15.

U drugi dio bolje su ušli Našičani koji su preuzeli vodstvo i preko Buvinića u 38. minuti oni su prvi put poveli s plus dva kada su otišli na 22:20. Ipak nisu dugo bili u vodstvu, Zagreb je okrenuo rezultat i igralo se gol za gol sve do zadnjih pet minuta.

Tamo Mrakovčić s dva gola odvodi Zagreb na 31:29, a s trećim golom i uz još jedan Aleksa Vlaha Tamšeova momčad privela je uspješno susret kraju i slavila 33:31.

Deset golova kod Zagreba postigao je Ivan Sršen, a sedam je dodao David Mandić. Kod Nexea Moreno Car upisao je 13 obrana, Halil Jaganjac zabio je 11 golova, a po pet su dodali Ante Gadža i Marko Buvinić.

Polufinale Kupa:
PPD Zagreb - Nexe 33:31

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Qurciban18.05.2019. u 01:48
    PPD 7 sedmeraca i jedno isključenje, NEXE jedan sedmerac i sedam isključenja. Jasno je tko je “prelomio” utakmicu!
    Qurciban