Rukomet

Prvo polufinale dat će glavnog favorita za osvajanje trofeja, Čakovčani ostvarili povijesni uspjeh

Branimir Korać • petak, 17.05.2019.
Prvo polufinale dat će glavnog favorita za osvajanje trofeja, Čakovčani ostvarili povijesni uspjeh
Foto: Pixsell

U Poreču je danas na rasporedu polufinale Kupa Hrvatske za rukometaše, a o osvajaču trofeja odlučuju PPD Zagreb, Nexe, Dubrava i Čakovec. Glavni favoriti Zagreb i Nexe sastaju se već u polufinalu...

Uz sav respekt prema Dubravi i Čakovcu, prvo polufinale između PPD Zagreba i Nexea vjerojatno će dati pobjednika Hrvatskog kupa. Razlika u kvaliteti u odnosu na sudionike drugog polufinala je prilična i ne kaže se uzaludno kako je ovo finale prije finala.

PPD Zagreb brani naslov pobjednika Kupa i ovdje dolazi po novi trofej. Branko Tamše želi podići svoj prvi trofej otkako je stigao na klupu Zagreba.

"Ove sezone se pokazalo da su PPD Zagreb i Nexe najbolje ekipe u Hrvatskoj, tako da je ovo finale prije finala. Čeka nas jako zahtjevna utakmica u polufinalu s Nexeom s kojim smo već igrali nekoliko puta ove sezone, ali ovo je nova utakmica, novo poglavlje, igra se za Kup Hrvatske. I jedni i drugi imamo isti cilj, a to je ulazak u finale. Nekih nepoznanica između nas i njih nema", kaže Tamše.

Našičani također imaju visoke ambicije, žele i oni do trofeja, a posebno nakon što su ove sezone upisali prvu pobjedu protiv PPD Zagreba ikad. Na početku sezone svladali su ih u Našicama u SEHA ligi, osjetili su da mogu i pokušat će to napraviti opet. Nakon toga Zagreb je slavio u naredna tri dvoboja, a pokušat će i ovdje.

Hrvoje Horvat zna koji su bili glavni problemi u igri njegove momčadi i Našičani će tu morati pokazati najveći napredak.

"Najveći hrvatski dvoboj je odmah u polufinalu. Vidjeli smo u zadnje dvije utakmice koje smo igrali sa Zagrebom da smo napadački imali dosta problema tako da se pokušavamo spremiti da zabijemo koji gol više i da ne dozvoljavamo agresivnoj Zagrebovoj obrani da nas prekida u napadu. Obrana je bila na zadovoljavajućem nivou i očekujem da ćemo je ponoviti."

U drugom polufinalu Dubrava je izraziti favorit protiv trećeligaša iz Čakovca. Vlado Šola sjedi na klupi Dubrave i očekuje se da će njegova momčad proći u svoje drugo finale nakon što je 2014. godine izgubila od Zagreba u završnom susretu.

Šola je ipak oprezan i ne dopušta nikakvo iznenađenje. Traži od svojih igrača puni angažman i prije svega oprez.

"S obzirom da nam je Čakovec protivnik u polufinalu, očekivanja su da prođemo u finale, ali nikako to ne smijemo shvatiti olako. Zato moramo dati sve od sebe, ozbiljno shvatiti protivnika, odigrati brz rukomet i ključno će biti da shvatimo da je to Kup, kao i da je u Kupu sve moguće."

Čakovčani su eliminirali dva sudionika Premijer lige, izbacili su Rudar iz Labina i Zamet, a u Poreč dolazi opušten i svjestan da je u ovom društvu autsajder.

"Po prvi put u povijesti, klub iz trećeg ranga je došao u završnicu Kupa Hrvatske i to nas čini jako zadovoljnima. Što se tiče očekivanja, mi smo vjerojatno jedina ekipa koja ide u Poreč rasterećena, koja nema što izgubiti, ali naravno, to ne znači da ćemo se predati", ističe trener Čakovčana Josip Borković.

Polufinale Kupa:
PPD Zagreb - Nexe 18:00
Dubrava - Čakovec 20:00

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!