Tenis

Nadal nastavio s dominacijom u Rimu, Đoković sjajnim preokretom svladao Del Potra

Jan Šneler • subota, 18.05.2019.
Nadal nastavio s dominacijom u Rimu, Đoković sjajnim preokretom svladao Del Potra
Foto: EPA

Poznati su parovi polufinala ATP turnira u Rimu, a najveće "iznenađenje" priredio je Roger Federer koji je zbog ozljede predao meč u četvrtfinalu...

Na prestižnom ATP turniru u Rimu četvorica tenisača ostvarila su veliki uspjeh ušavši u polufinale. Većina tenisača nije imala većih problema, no najuzbudljiviji je bio meč Novaka Đokovića i Juana Martina Del Potra. Jasno, ne smijemo zaboraviti Rogera Federera koji je morao predati četvrtfinalni meč zbog ozljede.

Federer je nahvalio Bornu Ćorića koji ga je ozbiljno namučio i moguće da ga je taj težak meč stajao današnje ozljede. Zbog boli u koljenu, Federer je bez borbe predao meč Stefanosu Tsitsipasu.

Najuzbudljiviji je bio ogled Novaka Đokovića i Juana Martina Del Potra. Prvi set bio je prepun break lopti i promašaja obje strane, no Argentinac je bio spretniji te je došao do breaka u sedmom gemu i nakon toga osvojio set sa 6:4. U nastavku Del Potro je malo pao što je iskoristio Đoković i uspio doći do breaka.

Srpski tenisač ipak nije uspio finiširati set jer je Del Potro u ključnom trenutku vratio izgubljeni gem. Set odlazi u tie-break u kojemu Đoković gubi s 5:3, ali uspijeva obraniti dvije meč lopte i s 8:6 izjednačiti u setovima.

U trećem setu Đoković je ipak podignuo razinu igre, Del Potro je imao problema i sa žuljevima te je prvi igrač svijeta uspješno priveo meč krau i sa 6:4 prošao u polufinale.

Rafael Nadal nije imao prevelikih problema protiv Fernanda Verdasca. Početak je bio malo škakljiv za Nadala te je Verdasco odmah u prvom gemu došao do breaka. Nadal nije dugo oklijevao i u šestom gemu poravnava na 3:3.

Do kraja je Verdasco imao tri break lopte, no Nadal je to uspio riješiti i novim breakom doći do slavlja u setu sa 6:4. U drugom setu, Verdasco se pogubio i Nadal je sa 6:0 rutinski zaključio meč te ušao u polufinale.

Dodajmo kako je nakon dva seta i malo manje od 90 minuta, Diego Schwartzmann rutinski svladao Keija Nishikorija sa 6:4 i 6:2.

ATP Rim, četvrtfinale:
Diego Schwartzman (ARG) - Kei Nishikori (JAP, 6) 6:4 6:2
Fernando Verdasco (ŠPA) - Rafael Nadal (ŠPA, 2) 4:6 0:6
Stefanos Tsitsipas (GRČ) - Roger Federer (ŠVI) *
Novak Đoković (SRB, 1) - Juan Martin Del Potro (ARG, 7) 4:6 7:6(6) 6:4
* Federer predao meč

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!