Rukomet

Podravka rekordnom finalnom pobjedom do 23. trofeja pobjednica Kupa

Sportnet, Branimir Korać • subota, 18.05.2019.
Podravka rekordnom finalnom pobjedom do 23. trofeja pobjednica Kupa
Foto: FaH

Nakon što je u četvrtfinalu pobijedila Lokomotivu, Podravka Vegeta je put prema novom naslovu pobjednica Kupa učinila znatno lakšim. U polufinalu je s 35:21 dobila Koku, a u velikom finalu s čak 33:14 Sesvete Agroproteinku...

Bio je to susret za koji će Zlatko Saračević, trener Podravka Vegete reći da se mora dobiti, jer je naslov već unaprijed upisan. A takve su utakmice često puta najteže. Ali nije bilo tako. Bio je to zapravo samo malo jači trening za sastav iz Koprivnice koji je tako stigao do dvostrukog naslova ove sezone.

Sesvete su pak nakon Trogira i Sinja u polufinalu slavile protiv Murvice 32:20. I one su svoj cilj ostavrile. Ali su se sportski nadale da možda mogu iznenaditi najbolji hrvatski klub. Bilo je to njihovo drugo finale kupa . 2011. godine izgubile su od Podravke 39:24.

Podravka je u susret ušla jača za Mariju Holešovu, koja nije nastupila u polufinalu. Za neke od igračica Podravka Vegete to je bio i oproštaj od Koprivnice jer nisu produžile suradnju i sigurno su željele pokazati pravo lice. Podravka je odlično otvorila susret. Nakon šest minuta imala je 4:1, pa je Branko Šebek, trener Sesvete Agroproteinke morao tražiti minutu predaha. Podravka je ušla u nevjerojatnu seriju i nakon početnih 0:1 Sesveta napravila seriju od 8:0. Nezadrživa je bila Nikolina Zadravec koja je u tom razdoblju imala realizaciju 6 od 6. Punih 11 minuta Sesvete su bile bez pogotka. U završnici prvoga dijela Podravka je malo spustila ritam, ali ne kontrolu rezultata. Sesvete su prvu branu vratarke imale tek u 28. minuti stoga i ne čudi da su na predah otišle s minus deset, 16:6. Podravka je imala 83 posto realizacije napada, a Sesvete samo 20 posto u prvom dijelu.

Znatno opuštenije igrale su rukometašice Sesveta u nastavku, pa su prvih deset minuta imale 5:5 protiv Podravke. Treba reći da je Lucija Bešen počela braniti kako zna pa je i to pomoglo da se drži pristojna razlika od desetak pogodaka zaostatka. Ipak Podravku to nije ozbiljnije poremetilo. Najveća prednost koprivničkog sastava bila je plus 19 u 52. minuti. Zlatko Saračević je dosta rotirao i stoga nije čudno je ukupno jedanaest njegovih igračica postiglo barem jedan pogodak. Najviše na kraju Nikolina Zadravec, osam od osam pokušaja. Kod Sesveta pak nešto bolja od ostalih Bernarda Čalušić s tri pogotka. Treba reći da je sesvetski sastav imao čak 18 izgubljenih lopti, što je za ovu razinu natjacnja dakako previše.

Podravka Vegeta je tako stigla do 23. naslova pobjednica Hrvatskog kupa, odnosno dvostruke krune. Usput su zabilježile i najveću pobjedu u finalnim susretima. Do sada je to bilo onih plus 15 protiv Sesveta 2011. godine, a od ove u knjigu rekorda uspisujemo plus 19. Zlatko Saračević je tako svoju prvu trenersku sezonu u Podravki zaokružio na najljepši mogući način, dvostrukom krunom.

HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!