Rukomet

Dubrava protivnik PPD Zagreba u finalu Kupa, dobar otpor trećeligaša

Mihaela Bradovski • petak, 17.05.2019.
Dubrava protivnik PPD Zagreba u finalu Kupa, dobar otpor trećeligaša
Foto: Pixsell

PPD Zagreb saznao je protivnika u finalu Kupa. Kao što se i očekivalo, u finalu će igrati protiv Dubrave koja je s 33:30 svladala trećeligaša iz Čakovca...

Prije nego preuzme Kineze i počne ih pripremati za iskušenja u SEHA ligi, Vlado Šola odradit će i finale Kupa u koje je stigao s Dubravom. Dubrava je do finala došla dosta glatko slaveći protiv objektivno slabijih protivnik. Takav je bio i Čakovec koji je napravio povijesni uspjeh i postao prvi trećeligaš u završnici Kupa.

Iako je poražen od Dubrave u polufinalu 33:30, Čakovec je pružio odličan otpor i daleko renomiraniji protivnik morao se pošteno oznojiti da dođe do pobjede.

Na poluvremenu je Dubrava vodila 15:13, ali nije izgledala posebno uvjerljivo. U drugom dijelu razlika u korist Dubrave konstantno je iznosila između dva i četiri gola, nikako nije mogla u potpunosti prelomiti susret i pobjeći na visoku prednost, ali isto tako se niti Čakovčani nisu mogli potpuno vratiti.

Do kraja susreta Dubrava se zadržala u vodstvu i odnijela je pobjedu 33:30 za ulazak u finale gdje je čeka dvoboj protiv PPD Zagreba.

Čak 16 obrana upisao je Tomislav Grahovac, osam golova zabio je Ivan Dumenčić, šest Petar Medić, a po pet su dodali Sandro Samardžić i Filip Turčić.

Kod Čakovca Nikola Marciuš ubilježio je 13 obrana, devet golova zabio je Bruno Levak, a sedam Marko Petek.

Subota donosi finale kod rukometašica, a Podravka i Sesvete sastaju se od 17:30 sati.

FOTO: Miranda Cikotić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!