Rukomet

PPD Zagreb nastavio dominaciju i 26. put osvojio Kup

Mihaela Bradovski • nedjelja, 19.05.2019.
PPD Zagreb nastavio dominaciju i 26. put osvojio Kup
Foto: FaH

Nije bilo nikakve neizvjesnosti u završnom susretu Kupa Hrvatske u rukometu. PPD Zagreb jednostavno je prejak za Dubravu i to je potvrdio i na terenu...

Dubrava je ove sezone bila ravnopravniji protivnik PPD Zagrebu nego ranije, ali i dalje je razlika osjetna. Hrvatski prvak stigao je do 26. trofeja pobjednika Kupa i tako ostaje jedini osvajač ovog natjecanja uz Metković koji ga je osvajao 2001. godine slavljem protiv Zameta te godinu dana kasnije kada je bio bolji od Zagreba.

Drugi put u povijesti Dubrava je došla do borbe za trofej i drugi put poražena je od Zagreba. Prvi put 2014. godine u Umagu s 39:31, a sada u Poreču s 35:28.

Zagreb je put prema tituli trasirao u završnici prvog poluvremena kada je serijom 7:1 stvorio visoku razliku već do odlaska na odmor.

Do tih zadnjih osam minuta Dubrava je bila za petama Zagrebu i zaostajala je samo dva gola, no onda je Tamšeova momčad napravila tu razliku i na odmor odnijela vodstvo 19:11.

Nastavak susreta donio je rutinsko odrađivanje posla Zagreba, Dubrava je samo u jednom trenutku u završnici spustila zaostatak na pet golova razlike, no nijednom nije ozbiljno zaprijetila najjačoj hrvatskoj momčadi.

Dobro je branio Urh Kastelic koji je skupio devet obrana, osam golova postigao je Damir Bičanić, šest David Mandić, a po pet su dodali Josip Božić Pavletić i Ivan Sršen.

U Šolinoj momčadi Petar Medić bio je najefikasniji sa sedam golova te je tome još dodao i pet asistencija.

Finale Kupa Hrvatske:
PPD Zagreb - Dubrava 35:28

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!