Rukomet

Saračević: "Dodatan motiv je bio i odlazak četiri cure jer ova ekipa neće više nikada igrati zajedno"

Mihaela Bradovski • subota, 18.05.2019.
Saračević: "Dodatan motiv je bio i odlazak četiri cure jer ova ekipa neće više nikada igrati zajedno"
Foto: Pixsell

Rukometašice Podravke Vegete uvjerljivim su slavljem u finalu nad Sesvetama Agroproteinkom 33:14 (16:6) podignule trofej pobjednica Kupa Hrvatske i tako nakon prvenstva odnijele dvostruku krunu u Koprivnicu. Ekipa Zlatka Saračevića samouvjereno je kontrolirala cijelu utakmicu od prve minuta te pitanje pobjednica u niti jednom trenutku nije bilo upitno.

Trener Podravke Zlatko Saračević mogao je biti prezadovoljan nastupom svojih igračica u finalu. Podravka je ubilježila rekordnu pobjedu za finalne susrete.

“Zacrtali smo to na početku sezone i drago mi je da su cure odigrale ovako ozbiljnu utakmicu. Ovo nam je 43. utakmica, izvukle su sve iz sebe, djelovale jako motivirano i rekao bih da je ovo šlag na torticu. Dodatan motiv je bio i odlazak četiri cure jer ova ekipa neće više nikada igrati zajedno, ali stvarno smo imali fenomenalnu sezonu gdje smo živjeli zajedno posljednjih godinu dana i njih je lako voditi.”

Dragica Džono iskusno je vodila ovu ekipu i tijekom cijele sezone bila je velika obrambena snaga.

“Dobro smo se pripremile za utakmicu, a i ovu sezonu stvarno igramo odlično. Čestitam svima i ova sezona je meni jedna od najljepših u karijeri. Hvala navijačima koji nas prate cijelu sezonu i došli su i u Poreč.”

Prvo ime Podravke u finalu bila je Nikolina Zadravec koja je igrala ključnu ulogu u vrijeme dok je njezina ekipa stvarala razliku.

“Ovo su suze radosnice. Čestitam curama na borbenosti i zasluženo osvojenom Kupu. Pitanje pobjednika nije bilo upitno ni u jednom trenutku. Od prve minute smo igrale agresivnu i pokretljivu obranu. I vraća se dvostruka kruna u Koprivnicu. Hvala navijačima koji su naš osmi igrač i vjetar u leđa.“

Trener Sesvećanki Branko Šebek mogao je samo čestitati Koprivničankama koje su jednostavno bile prejake.

“Čestitke kolegi Saračeviću i ekipi Podravke. Ovo je nama osobno priznanje jer njihov kvalitetan pristup i igra u odnosu na nas pokazali su da su odlična ekipa. Nismo im mogli parirati fizički što se vidjelo na terenu. Nadam se da ćemo im u budućnosti moći parirati.”

“Svaka čast Podravci, mi smo se nadale da možemo pružiti bolji otpor. Moja ekipa je jako mlada, većini je to prvo finale, bile smo malo u grču i to se osjetilo na terenu. Odradile smo dobro sezonu, produžile je s Kupom zbog čega smo jako sretne i evo stvarno sam zadovoljna“, dodaje Ines Lisjak za stranicu Saveza.

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!