Košarka

Kutak za kladioničare: Blazersi igraju za povratak u Oakland, Vatutin favorit protiv austrijskog povratnika

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 20.05.2019.
Kutak za kladioničare: Blazersi igraju za povratak u Oakland, Vatutin favorit protiv austrijskog povratnika
Foto: EPA

Ponedjeljak je prema običaju nešto skromniji sportski dan, a dominiraju teniski mečevi. U našoj ponudi nalaze se dva, a pobjede bi trebali upisati Taylor Fritz i Aleksej Vatutin...

Portland Trail Blazers - Golden State Warriors

Možemo sa sigurnošću reći kako Portland Trail Blazersi neće igrati u finalu lige, da bi tamo došli, sada im treba povijesna senzacija. Ali, pokušat će barem izbjeći metlu i produžiti seriju. Jedino što im je preostalo je ići doslovno od utakmice do utakmice i u svaku zasebno ulaziti tražeći pobjedu. Warriorsi su i dalje bez Kevina Duranta i DeMarcusa Cousinsa, a postoji strah kako su obojica izgubljeni za doigravanje što bi u finalu trebao biti veliki hendikep za branitelje naslova. U ovoj utakmici protiv Blazersa bit će u još većem hendikepu jer je će četvrtu utakmicu najvjerojatnije propustiti i Andre Iguodala. Dosadašnje utakmice u ovoj seriji dobili su u velikoj mjeri zahvaljujući obrani, tu je Iguodala jedan od ključnih igrača što bi Portland u konačnici mogao iskoristiti i još jednom otputovati do Oaklanda. Na Stottsu je da podigne poljuljano samopouzdanje momčadi.

Prognoza: Pobjeda Portlanda

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Portlanda 2.70, neriješeno 16.0, pobjeda Golden Statea 1.80

Taylor Fritz - Jiri Vesely

Taylor Fritz igra u dobroj formi i zemljanu sezonu odrađuje čak iznenađujuće dobro. U Madridu i Rimu igrao je posebno kvalitetno te je upisao po tri pobjede i to sve u dva seta. Pobjeđivao je između ostalih Copila, Dimitrova, Berrettinija, Pellu, a zaustavili su ga tek Novak Đoković i Kei Nishikori. Vesely pamti i bolje dane, u potrazi za formom igrao je na Challengerima, ali i tamo je gudbio relativno rano i od igrača koje bi trebao u normalnoj situaciji svladati. Samim stilom igre ova podloga trebala bi više odgovarati Čehu, ali Fritz je danas u boljoj formi, pokazuje kako se dobro snalazi i na zemlji te nije slučajno favorit u ovom dvoboju.

Prognoza: Pobjeda Fritza

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Fritza 1.65, pobjeda Veselyja 2.00

Aleksej Vatutin - Gerald Melzer

Gerald Melzer tek se vraća nakon ozljede i ove godine ima samo dva odigrana meča. Oba na Challengeru u Kazahstanu početkom mjeseca kada je svladao Izraelca Leshema pa izgubio od Čileanca Barriosa. Imao je problema s ozljedom i nije mogao nastupati stoga je još uvijek potpuno van forme i ritma te će mu sigurno trebati vremena da proigra. S druge strane Rus Aleksej Vatutin igra najbolju sezonu u karijeri što je potvrdio prije dva tjedna dolaskom do polufinala na jakom Challengeru i Aixu. Nakon toga je u Heilbronnu svladao Carlosa Berlocqa pa tijesno izgubio od Viktora Troickog. No Vatutin moće biti zadovoljan svojim nastupima i šansama koje ima protiv Austrijanca koji se tek vraća nakon dugačke pauze. Vatutin je favorit i trebao bi proći dalje.

Prognoza: Pobjeda Vatutina

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Vatutina 1.50, pobjeda Melzera 2.30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!