Nogomet

Nogomet subotom: Valencia uzela Kup kralja, Kovač osvojio duplu krunu!

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • subota, 25.05.2019.
Nogomet subotom: Valencia uzela Kup kralja, Kovač osvojio duplu krunu!
Foto: EPA

U vrlo zanimljivoj subotnjoj nogometnoj večeri ispratili smo osvajanje DFB Pokala Bayerna i remi u Koprivnici između Slaven Belupa i Rijeke, a Valencia je pobjedom protiv Barcelone osvojila Kup kralja...

HT Prva liga, 36. kolo:
Slaven Belupo - Rijeka 1:1 - (1:0 Karlo Plantak 57., 1:1 Maxwell Acosty 64.) - konačan rezultat

DFB Pokal, finale:
RB Leipzig - Bayern 0:3 - (0:1 Robert Lewandowski 29., 0:2 Kingsley Coman 78., 0:3 Robert Lewandowski 85.) - konačan rezultat

Kup kralja, finale:
Barcelona - Valencia 1:2 - (0:1 Kevin Gameiro 22., 0:2 Rodrigo 33., 1:2 Lionel Messi (73.) - konačan rezultat


Kraj u Sevilli, Valencia je uzela Kup kralja!

Barcelona - Valencia 1:2 (94.) - Kakva šansa za Valenciju! Kao što se i očekivalo, ostaje puno prostora iza leđa obrane i sada je Valencia imala čisti zicer, ali Guedes ne zabija za odluku!


Barcelona - Valencia 1:2 (86.) - Undiano Mallenco baš i nije impresionirao večeras, početkom drugog dijela poklonio je Messiju nepostojeći slobodni udarac, a sada čisti nije sudio.


Barcelona - Valencia 1:2 (80.) - Zadnjih deset minuta, Barcelona će morati još više riskirati, a znate što to znači za Valencijine brze napadače.


Barcelona - Valencia 1:2 (73.) - Smanjuje Messi! Nakon kornera dobro je glavom pucao Lenglet, lopta se odbija od vratnice do Messija koji iz blizine ima vrlo lagan zadatak.


Barcelona - Valencia 0:2 (71.) - Sve je manje vremena za Barcelonu koja će pamtiti neke prilike. Još jednu lijepu je propustio Pique i izazvao ljutnju Malcoma koji je također tu mogao zabiti.


Barcelona - Valencia 0:2 (56.) - Centimetri su dijelili Barcelonu od pogotka! Messi je napravio fantastičan posao, odlično prošao pokraj čuvara i zatim pucao vanjskim dijelom kopačke, ali greda je spasila Valenciju.


Barcelona - Valencia 0:2 (49.) - Barcelona hvata zaostatak, a Valencia umalo podiže prednost. Odličan udarac izvana Rodriga, ali lopta odlazi pokraj gola.


Počelo je drugo poluvrijeme u Sevilli, Barcelona hvata dva gola zaostatka.


Kraj i u Berlinu, ostajemo uz dvoboj u Sevilli do kraja.


Kraj u Koprivnici.


RB Leipzig - Bayern 0:3 (85.) - To bi trebalo biti to! Robert Lewandowski pobjegao je obrani Leipziga i onda krasno prebacio vratara! 3:0!


Barcelona - Valencia 0:2 (45.) - Sjajno sada brani Domenech, Messi je odlično opalio izvana, ali vratar Valencije fantastično se bacio i odbio taj šut.


Slaven Belupo - Rijeka 1:1 (88.) - Kakva obrana Filipovića! Fantastično ubačena lopta za Halilovića koji u skoku puca snažno nogom, ali Filipović sjajnim refleksom odbija!


RB Leipzig - Bayern 0:2 (78.) - Bayern stavlja jednu ruku na trofej! Krasno primanje lopte Comana, eksplozivan prvi korak i fantastična završnica u drugi kut!


Barcelona - Valencia 0:2 (33.) - Valencia vodi 2:0! Fantastičan bijeg Solera, Jordi Alba pokušao ga je uhvatiti, nije imao šanse, a onda je mladi veznjak, sjajno nabacio na glavu Rodriga koji zakucava loptu za povećanje vodstva!


Slaven Belupo - Rijeka 1:1 (80.) - Bio bi to krasan gol, Acosty je pokušuao iz voleja, vrlo snažno, ali malo pokraj gola.


Barcelona - Valencia 0:1 (22.) - Valencia vodi 1:0! Odlična akcija Valencije, ono čega su se u Barceloni najviše bojali, brze tranzicije, a akciju je završio Kevin Gameiro lijepim udarcem s ruba kaznenog prostora!


RB Leipzig - Bayern 0:1 (57.) - Leipzig je sve opasniji i sve konkretnije prijeti. Sada je odličnu priliku imao Timo Werner, ali Neuer fantastično nogom brani.


Slaven Belupo - Rijeka 1:1 (64.) - Rijeka vrlo brzo uzvraća! Brzo su gosti izveli slobodni udarac, lopta je došla na drugu stranu do Acostyja koji zabija iskosa za poravnanje.


Slaven Belupo - Rijeka 1:0 (57.) - Slaven vodi 1:0! Nakon ubačene lopte s desne strane, Plantak se sjajno snašao i iz lijepo je skrenuo loptu u mrežu! Neposredno prije toga Prskalo je skinuo dva čista zicera domaćinu.


RB Leipzig - Bayern 0:1 (47.) - Bayern nastavlja snažno i u drugom dijelu, Thiago je morao pucati bolje s ruba kaznenog prostora nakon idealne povratne lopte.


Barcelona - Valencia 0:0 (6.) - Fantastična prilika za Valenciju! Lenglet je kobno pogriješio, lopta je došla do Rodriga koji obilazi vratara i puca na prazan gol, ali Pique doslovno spašava s gol linije!


Barcelona: Cillesen, Semedo, Pique, Lenglet, Alba, Arthur, Busquets, Rakitić, Roberto, Messi, Coutinho.

Valencia: Domenech, Wass, Garay, Gabriel, Gaya, Soler, Parejo, Coquelin, Guedes, Rodrigo, Gameiro.


Priključuje nam se i finale Kupa kralja u kojem se sastaju Barcelona i Valencia.


Kraj prvog dijela i u Koprivnici i u Berlinu.


RB Leipzig - Bayern 0:1 (45.) - Leipzig opasno živi i Bayern je imao još dvije sjajne prilike, ali lopta nije htjela u mrežu. Lewandowski i Hummels mogli su do gola.


Slaven Belupo - Rijeka 0:0 (45.) - U akciji nakon kornera bilo je opasno pred golom Prskala, lopta je došla do Međimorca koji iz blizine puca visoko preko gola.


RB Leipzig - Bayern 0:1 (42.) - Kakva sreća za RB i nesreća za Bayern! Hummels je odlično iznio loptu i onda još bolje u prostor proigrao Comana koji se sjurio prema golu, obišao i vratara i kada je lopta išla u praznu mrežu odjednom se pred njom stvorio Konate i spasio svoju momčad! Prilika utakmice, puno veća od one iz koje je Lewandowski zabio!


RB Leipzig - Bayern 0:1 (40.) - Bio je RB Leipzig bolji protivnik u prvih 20 minuta, Bayern u to vrijeme potpuno bezopasan, ali pogodak Lewandowskog kao da je šokirao Leipzig i Bayern sada posve kontrolira susret.


Slaven Belupo - Rijeka 0:0 (33.) - Rijeka je potpuno preuzela inicijativu u Koprivnici, imao je Lončar jedan vrlo dobar pokušaj, ali sjajno ga je obranio Filipović.


RB Leipzig - Bayern 0:1 (27.) - Bayern vodi 1:0!! Odlično su na lijevoj strani obranu izigrali Coman i Alaba, Austrijanac je ubacio na glavu Lewandowskog koji iz nezgodne pozicije u padu unazad glavom šalje loptu u mrežu!


RB Leipzig - Bayern 0:0 (25.) - U Berlinu zasad nekoliko sjajnih startova Kimmicha koji je u posljednji trenutak odnosio loptu pred napadačima Leipziga.


Slaven Belupo - Rijeka 0:0 (24.) - Tražili su Riječani kazneni udarac nakon udarca Smolčića, lopta je pogodila u ruku Vidovića, ali sudac to nije vidio.


RB Leipzig - Bayern 0:0 - Tek iz usporene snimke vidi se koliko je tu Neuer briljantno reagirao, udarac glavom s četiri metra, punom snagom, lopta nije išla točno u njega, ali pokazao je zapto je jedan od najboljih vratara novijeg doba.


RB Leipzig - Bayern 0:0 (11.) - Fantastična prilika za Bavarce, točnije Poulsena koji je izvrsno pucao glavom, ali Neuer pokazuje nevjerojatne reflekse i odbija loptu u gredu!


Još uvijek bez posebnih uzbuđenja na obje utakmice, pomlađeni Riječani i Slaven tek dovršavaju sezonu, a u Berlinu se vodi žestoka bitka za posljednji trofej.


Počeli su susreti u Koprivnici i Berlinu!


Slaven Belupo: Filipović, Bogojević, Delić, Iharoš, Martinaga, Mateus, Međimorec, Nowak, Plantak, Puclin, Vidović

Rijeka: Prskalo, Acosty, Bušnja, Lepinjica, Lončar, Murić, Escoval, Punčec, Ristovski, Smolčić, Velkovski


RB Leipzig: Gulacsi, Klostermann, Konate, Orban, Halstenberg, Adams, Kampl, Sabitzer, Forsberg, Poulsen, Werner

Bayern: Neuer, Kimmich, Sule, Hummels, Alaba, Alcantara, Martinez, Gnabry, Muller, Coman, Lewandowski

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!