Tenis

"Žilavi" Bedene dugo pružao otpor, Ćorić ga uspio slomiti u četiri seta

Petar Jenjić • ponedjeljak, 27.05.2019.
"Žilavi" Bedene dugo pružao otpor, Ćorić ga uspio slomiti u četiri seta
Foto: EPA

Borna Ćorić plasirao se u drugo kolo Roland Garrosa, hrvatski je tenisač u četiri seta i nakon gotovo tri sata igre uspio svladati Aljaža Bedenea...

Na startu Roland Garrosa do pobjede je stigao i Borna Ćorić koji se namučio, ali ipak uspio svladati Aljaža Bedenea u četiri seta te tako izboriti drugo kolo. U četvrtom međusobnom dvoboju tako je stigao do trećeg slavlja.

Danas je slavio sa 6:1, 6:7, 6:4, 6:4 nakon dva sata i 55 minuta provedenih na terenu. U sljedećem kolu čega ga bolji iz dvoboja George Harris - Lukaš Rosol.

Odlično je Ćorić odigrao prvi set u kojem je protivniku prepustio tek jednu break loptu. Odmah je oduzeto servis protivniku i poveo s 2:0, a nešto kasnije napravio je još dva breaka te ostavio Bedenea na samo jednom dobivenom gemu.

U drugom se setu Slovenac ustalio na vlastitom servisu i dopuštao dosta manje nego je to bio slučaj ranije. Spasio je jednu set loptu, a Ćorić dvije, pa smo gledali tie-break. U 13. igri Bedene je poveo s 4:1, a zatim s 5:2, hrvatski tenisač stigao je na 5:4, ali tu je i stao.

Sličan tenis gledali smo i u trećem setu, međutim, s razlikom što je svoju jedinu break loptu Ćorić uspio iskoristiti i povesti s 2:1. Tek je u jednom navratu, na servis hrvatskog tenisača, Bedene stigao do 40:40, ali do eventualne break šanse ipak nije.

Jedna break prilika bila je dovoljan i u četvrtom setu, a do nje je 13. nositelj stigao kada mu je najviše bila potrebna. Poveo je s 30:40, a zatim poentirao za vodstvo 5:4 i servis za meč.

Roland Garros, 1. kolo:
Borna Ćorić (13) - Aljaž Bedene 6:1, 6:7 (4), 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!