Rukomet

Bičanić: "Važno je da ne razbranimo Morena Cara te da ne dozvolimo raspucavanje Halila Jaganjca"

Branimir Korać • utorak, 28.05.2019.
Bičanić: "Važno je da ne razbranimo Morena Cara te da ne dozvolimo raspucavanje Halila Jaganjca"
Foto: Pixsell

Pred rukometašima PPD Zagreba je posljednje kolo hrvatskog prvenstva, a u njemu će se odlučiti o prvaku. Zagrepčani imaju veliku prednost od sedam golova i Nexeu treba čudo za preokret...

Branko Tamše optimist je uoči ovog susreta, vjeruje u svoju momčad, ali i upozorava kako Nexe nije bezazlen što se moglo vidjeti i ove sezone.

"Sutra nas čeka još jedna prava utakmica, najveći hrvatski derbi. I jedna i druga momčad su kroz Premijer ligu napravile odličan rezultat i ako se ne varam ovo je prvi put da će odluka o prvaku pasti u zadnjem kolu. Obje ekipe imaju kvalitetu što se moglo i vidjeti u našim dosadašnjim dvobojima. Oni nemaju što za izgubiti i mislim da će se baciti na glavu od samog početka. Moja je želja da odigramo jako u obrani i da tako stignemo do što većeg broja lakih pogodaka. Pozivam ovim putem sve navijače da nas dođu još jednom podržati i da napune dvoranu. Nadam se i vjerujem da ćemo se na koncu svi zajedno veseliti", ističe Tamše.

Damir Bičanić ističe i kako se u momčad uvukao i umor, ali napominje kako to ipak neće predstavljati problem uoči zadnje utakmice.

"Umor je prisutan, ali naravno da nam je ostalo dovoljno snage za taj zadnji korak. Svi smo svjesni o kojoj se utakmici radi i maksimalno smo unutra da i taj dio posla odradimo kako treba. Svjesni smo da smo u Našicama napravili veliki korak ka obrani naslova prvaka Hrvatske, ali moramo ostati koncentrirani do kraja i odraditi ovo kako dolikuje najboljem hrvatskom klubu. Sutra moramo promijeniti recept koji smo imali u polufinalu SEHA Gazprom lige i u prvenstvenoj utakmici u Našicama, a to je da ne razbranimo Morena Cara u prvom redu te da ne dozvolimo da se raspuca Halil Jaganjac. To smo propustili napraviti u polufinalu Kupa i stoga smo imali probleme jer su njih dvojica, uz sjajne pivote, stožerni igrači Nexea. U svakom slučaju veselim se punim tribinama i vjerujem kako ćemo obraniti naslov prvaka."

Za Tina Kontreca nema dvojbe, PPD Zagreb odnijet će pobjedu i naslov prvaka Hrvatske.

"Mislim da kada se dva kluba sastanu po šesti put u jednoj sezoni iznenađenja ne bi smjelo biti. Sve znamo jedni o drugima, a jedino što je bitno jest da mislimo o sebi samima i da budemo maksimalno u utakmici od prve minute. Znam da ćemo se na kraju mi veseliti, ali prvo treba skočiti pa reći hop. Idemo sutra uz pomoć naših navijača posao privesti kraju."

Susret je na rasporedu u srijedu od 20 sati.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Paket24 Premijer liga, Liga A

1RK Zagreb 14509:374+13528
2Sesvete 14445:378+6723
3Varaždin 1930 14428:442-1415
4Gorica 14410:405+511
5Trogir 14369:387-1811
6Karlovac 14363:432-699
7Osijek 14370:434-648
8Moslavina 14379:421-427

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!