Tenis

Kraj za Čilića u Parizu: Vodio 2-1 u setovima i nije uspio završiti meč

Branimir Korać • srijeda, 29.05.2019.
Kraj za Čilića u Parizu: Vodio 2-1 u setovima i nije uspio završiti meč
Foto: EPA

Marin Čilić nije uspio proći u treće kolo Roland Garrosa i trenutno je jedini hrvatski predstavnik u singlu s porazom. Grigor Dimitrov svladao ga je nakon četiri i pol sata borbe te slavio u pet setova...

Marin Čilić nadao se iskoraku u Roland Garrosu i boljem rezultatu nego što ih je ostvarivao u posljednje vrijeme, ali nije bilo nekog pomaka na bolje. Upisao je poraz u drugom kolu Roland Garrosa protiv Grigora Dimitrova, bugarskog tenisača koji je u krizi jednako kao i Čilić.

Marin je trebao riješiti meč u svoju korist, vodio je 2-1 u setovima i nije uspio napraviti pritisak na servisu Dimitrova. I u petom setu je ušao u zaostatak od dva breaka, vratio je jedan i onda na svom servisu opet pao. Dimitrovu će ova pobjeda sigurno puno značiti za samopouzdanje, kroz prvo i drugo kolo prošao je slavljem u pet setova.

Nešto više od sat vremena trajao je prvi set, ali mogao je i puno kraće. Čilić je kod vodstva 4:3 stigao do tri vezane break lopte, iskoristio ukupno treću i poveo s 5:3. Međutim, Dimitrov spašava jednu set loptu, a vrlo brzo i do izjednačenja. Gledali smo tie-break u kojem je sve bilo izjednačeno do 3:3, a onda je prvi hrvatski reket dobio četiri poena zaredom.

Bugarski tenisač u drugom setu nije dozvolio nijednu break loptu hrvatskom tenisaču koji se mučio i na svom servisu. Tijekom seta spasio je tri break šanse, a kod zaostatka 5:4 nove dvije prilike. Međutim, treću set loptu, a ukupno šestu break loptu nije uspio te je Dimitrov stigao do poravnanja.

Treći set ponovno je pripao Marinu koji je dobio jednu priliku za break u cijelom setu i iskoristio ju je. Dogodilo se to kod 3:3 i mirno je priveo set kraju te ga uzeo sa 6:4.

Tada se činilo da bi Dimitrov napokon mogao pasti, međutim Bugarin se nije predao. Kod 2:1 u četvrtom setu pritisnuo je Čilićev servis, ali nije uspio napraviti break, no odveo je set u 13. igru gdje je pobjegao na 5:1 i uzeo tie-break sa 7:2.

Odluka je pala u petom setu koji Marin otvara loše. Odmah gubi svoj servis već u prvom gemu, u sljedećem gemu imao je tri break lopte koje ne koristi i kod 4:2 ponovno Dimitrov radi break. Bugarin je imao problema na servisu za meč, tu je propustio dvije meč lopte, a Čilić iskoristio četvrti break loptu te smanjio na 5:3. Kako ga servis nije najbolje služio u ovom meču, servis za ostanak u setu nije bio neka prednost i Dimitrov dolazi do 15:40, koristi drugu meč loptu u tom gemu i prolazi dalje.

Obojica su imali po deset dvostrukih servis pogrešaka, Marinov prvi servis bio je na samo 53 posto ubačaja, a meč je završio s istim brojem winnera i neprisiljenih pogrešaka 58:58. Bugarin je imao 15 winnera više.

Dimitrova u trećem kolu čeka Stan Wawrinka koji je pregazio Christiana Garina sa 6:1, 6:4, 6:0.

Roland Garros, drugo kolo:
Grigor Dimitrov (Bugarska) - Marin Čilić (Hrvatska, 11) 6:7(3), 6:4, 4:6, 7:6(2), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Šojka Rugalica 29.05.2019. u 21:05
    Po tko zna koji put se pokazalo koji luzerski mentalitet ima ovaj Cilic,pa to je vec postalo uobicajeno za njega a do kraja karijere moze samo padati sve vise.
    Šojka Rugalica