Tenis

Kutak za kladioničare: Umor i Wawrinka previsoke prepreke za Dimitrova

Branimir Korać • petak, 31.05.2019.
Kutak za kladioničare: Umor i Wawrinka previsoke prepreke za Dimitrova
Foto: EPA

Današnji program donosi Roland Garros, dansko doigravanje za Europsku ligu i španjolsko košarkaško doigravanje. Stan Wawrinka trebao bi iskoristiti umor Grigora Dimitrova, Brondby kvalitetu protiv Randersa, a Barcelona i Joventut mogli bi ponuditi vrlo efikasan dvoboj.

Stan Wawrinka - Grigor Dimitrov

Stan Wawrinka u treće kolo Roland Garrosa ulazi kao favorit protiv Grigora Dimitrova. Osim što je bolji i opasniji igrač, Wawrinka je i znatno odmorniji. Naime Dimitrov je u prva dva kola igrao po pet setova i na kraju je čak tri i pol sata kraće bio na terenu što nije zanemarivo. Dimitrov je nakon meča protiv Marina Čilića priznao da je umoran i da je izvlačio zadnje atome snage, a i imao je problema s ramenom tako da sigurno neće biti u idealnom stanju. Wawrinka je drugo kolo odradio za samo nešto više od sat i pol protiv Christiana Garina te na tu svježinu mogao slaviti još lakše nego što se možda očekuje. Švicarac je tradicionalno najbolji na najvećim turnirima i ovdje u Parizu igra jako dobro.

Prognoza: Manje od 39 gemova

Koeficijenti (Supersport): Manje od 39 gemova 1.75, 39 ili više gemova 1.95

Brondby - Randers

Brondby i Randers uz dosta muke dohvatili su finale doigravanja za Europsku ligu. Brondby je kroz Ligu za prvaka došao do finala doigravanja i to nu zadnjem kolu gostujućom pobjedom protiv Odensea 2:0. Domaćin je trebao remi da ostane ispred Brindbyja na ljestvici, ovako je došao iza njega. Randers je s druge strane propustio dohvatiti Ligu za prvaka i morao je odrađivati tri kruga kvalifikacija za Europsku ligu, a u prošlom kolu do 93. minute bio je na rubu ispadanja. Tek tada je stigao do gola koji ga je doveo u finale, a razočarao igrače i navijače Aarhusa. Brondby je definitivno kvalitetniji, a u oba ovosezonska međusobna dvoboja bio je uspješniji.

Prognoza: Pobjeda Brondbyja

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Brondbyja 1.90, neriješeno 3.40, pobjeda Randersa 4.50

Barcelona - Joventut

Susjedski derbi u četvrtfinalu doigravanja španjolskog prvenstva. Barcelona dočekuje Joventut iz Badalone i traži pobjedu za očuvanje prednosti domaćeg parketa. Joventut je ove sezone stvorio dosta problema Barceloni, u prvom međusobnom dvoboju u prvenstvu poražen je tek nakon produžetaka s 94:92, a zatim je u drugom susretu na svom parketu bio bolji s 89:77. Obje momčadi su napadački dobre, uglavnom ubacuju preko 80 poena po susretu i očekuje se još jedan efikasan dvoboj, bez obzira što je riječ o doigravanju i pojačanim tenzijama koje doigravanje podiže. Barcelonin prosjek je ove sezone visokih 86.71 poen po susretu čime je najefikasnija momčad lige dok Joventut prosječno ubacuje 81 poen po susretu.

Prognoza: 160 ili više poena

Koeficijenti (Supersport): Manje od 160 poena 1.85, 160 ili više poena 1.85

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!