Tenis

Petra Martić sjajnim nastupom održala lekciju Karolini Pliškovoj!

Branimir Korać • petak, 31.05.2019.
Petra Martić sjajnim nastupom održala lekciju Karolini Pliškovoj!
Foto: EPA

Odličan meč odigrala je Petra Mertić koja je u trećem kolu Roland Garrosa potpuno nadigrala drugu igračicu svijeta Karolinu Pliškovu. Martić je potvrdila sjajnu formu i prošla je u osminu finala...

Petra Martić igrat će u osmini finala Roland Garrosa! Druga igračica svijeta Karolina Pliškova ovaj put nije imala nikakve šanse, sve je bilo u znaku Martić koja je apsolutno dominirala u oba seta.

Čehinja je ove godine već jednom svladala Martić i to u Miamiju sa 6:3, 6:4, u Pariz je doputovala u odličnoj formi nakon što je osvojila turnir u Rimu finalnom pobjedom protiv Johanne Konte, no hrvatska igračica ove godine u Roland Garrosu izgleda nedodirljivo.

U prva dva kola ispustila je samo po tri gema protiv Ons Jabeur i Kristine Mladenović, ovdje je protivnici prepustila tri gema više, ali je i protivnica bila daleko najteža dosad.

Prvi set riješila je odličnom završnicom, a na isti način ušla je i u drugi set te je napravila seriju čak 4:0 i povela sa 6:3, 2:0.

Pliškova je uspjela u drugom setu napravili preokret i povesti s 3:2, ali tu je ponovno stala, Martić zaigrala sjajno i još jednom s četiri gema u nizu uzela set.

Martić je ukupno pet puta oduzimala servis Pliškovoj, imala je 12 break lopti, a Pliškova je iskoristila dvije od osam prilika. Čehinja je imala 28 neprisiljenih pogreška, točno dvostruko više nego Martić.

U osmini finala igrat će protiv bolje iz meča između Veronike Kudermetove i Kaije Kanepi.

Roland Garros, treće kolo:
Petra Martić (Hrvatska, 31) - Karolina Pliškova (Češka, 2) 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Šojka Rugalica 31.05.2019. u 12:48
    Bravo, svaka cast Petra gdje si bila do sad citavu karijeru s ovakvim mogućnostima i talentom..
    Šojka Rugalica