Doigravanje za HT Prvu ligu, Finale - prve utakmica, 31.05.2019, 19:00 h, Šubićevac
Suci: Ivan Bebek, Goran Pataki, Bojan Zobenica
Šibenik
Šibenik
Davor Kukec 13'
1:1(1:1) Istra 1961
Adrian Fuentes 15'
Istra 1961

Sve otvoreno uoči uzvrata u Puli, Istra 1961 ima solidan rezultat

Mihaela Bradovski • petak, 31.05.2019.
Sve otvoreno uoči uzvrata u Puli, Istra 1961 ima solidan rezultat
Foto: Pixsell

Prvi dvoboj doigravanja za popunu HT Prve lige odigran je na Šubićevcu gdje je Šibenik ugostio Istru 1961. Dvoboj je okončan bez pobjednika 1:1 što uzvrat u Puli ostavlja potpuno otvorenim, a sada će Istra 1961 biti u maloj prednosti...

Šibenik
Šibenik
Istra 1961
1
Nediljko Labrović
3
Zvonimi Blaić
4
Boris Pandža
6
Karlo Bilić
10
Davor Kukec
(do 72')
14
Prince Obeng Ampem
(do 88')
15
Branimir Barišić
16
Josip Maleš
(do 68')
18
Martin Vukorepa
19
Marko Bulat
28
Ivan Roca
Pričuvni igrači
7
Vice Kendeš
68'
21
Luka Celić
72'
8
Luka Fuštin
88'
Trener
Borimir Perković
9
(do 68')
15
(do 74')
26
(do 81')
Pričuvni igrači
Trener
Igor Cvitanović

Šibenik i Istra 1961 remizirali su 1:1 u prvom susretu dodatnih kvalifikacija u prilično izjednačenom dvoboju. Istra uzvrat igra na svom travnjaku i tu će imati priliku zadržati prvoligaški status.

I jedni i drugi imali su prilika doći do pobjede, međutim ovaj remi nekako je najpravedniji iako je dojam da je Istra bila bliže pobjedi. No, izuzev kod gola gdje je reagirao loše, Nediljko Labrović bio je vrlo dobar.

Golovi su pali vrlo brzo. Šibenik je poveo u 13. minuti kada je Ampem dobio loptu u kaznenom prostoru, nije ju najbolje iskontrolirao, ali je vidio Davora Kukeca, gurnuo mu loptu, a ovaj lijepim udarcem pogodio za vodstvo.

Istra se ekspresno vratila, već dvije minute kasnije. Obeng je bio s loptom na lijevoj strani, ubacio je prizemnu na prvu vratnicu gdje je skreće Fuentes, a lopta prolazi između Labrovića i vratnice. Vratar domaćin nije smio primiti takav pogodak iako stoji da ga je lopta iznenadila, a i Fuentes fantastično reagirao.

Sve do završnice prvog dijela nije bilo posebnih prijetnji, a onda je Labrović skinuo čisti zicer Fuentesu kada se činilo da će morati po loptu u mrežu. S druge strane domaćin je bio najopasniji kada je Bulat odlično ubacio iz kornera, a Vukorepa iz same blizine iskosa nije poslao loptu u mrežu.

U drugom dijelu domaćin je imao inicijativu, bio je opasniji i igrao bolje, ali nije došao do pogotka. Istra je opasno zaprijetila preko Iglesiasa koji je u završnici sjajno pucao, ali Labrović još jednom fantastično brani i spašava svoju momčad od još težeg poraza. Na drugoj strani najopasniji bio je Kukec, no i on je ostao bez drugog gola.

Uzvrat u Puli na rasporedu je u ponedjeljak kada ćemo dobiti potpuni sastav HT Prve lige u idućoj sezoni.

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Doigravanje za HT Prvu ligu

finale - prve utakmica

Šibenik1:1Istra 1961

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!