Ostali sportovi

Hrvatski odbojkaši upisali uvjerljiv poraz protiv Španjolaca

Jan Šneler • subota, 01.06.2019.
Hrvatski odbojkaši upisali uvjerljiv poraz protiv Španjolaca
Foto: Pixsell

Nakon poraza od Nizozemske i pobjede nad Estonijom, Hrvatska je teško poražena u trećem kolu Europske zlatne lige od Španjolske...

Nažalost, pobjeda protiv Estonije nije bila najava bolje igre protiv Španjolske već se dogodilo suprotno od onoga što smo očekivali. Iako je Hrvatska bila čak blagi favorit u susretu trećeg kola Europske zlatne lige, Španjolska je hrvatske odbojkaše glatko porazila s 0:3 u setovima.

U prvom setu Hrvatska je samo na početku parirala gostima i već sredinom seta Španjolska je preuzela kontrolu te kasnije s 22:25 došla do vodstva. U nastavu nešto veći otpor Hrvatske, ali ponovno u ključnim trenucima hrvatski odbojkaši griješe i Španjolci dolaze do vodstva 16:21. Jednakim rezultatom kao u prvom setu, s 22:25, Španjolci dolaze do vodstva od 0:2.

Treći set bio je katastrofalno odigran. Španjolska je bila bolja tijekom cijele dionice igre, imala nedostižnu prednost o čemu i govori rezultat od 15:25 u tom setu. Kod Hrvatske je najbolji bio Leo Andrić s 12 poena, dok je Marko Sedlaček upisao tri bloka. Kod Španjolske je sjajan bio Andres Jesus Villena sa 16 poena, a pratili su ga Jordi Ferragut Ramon s 12 i Juan Manuel Gonzalez s 11 poena.

Do kraja grupne faze, Hrvatskoj slijedi gostujući ogledi protiv Estonije (08.06.) i Španjolske (12.06.) te domaći protiv Nizozemske (15.06.).

Europska zlatna liga (m), 3. kolo:
Hrvatska - Španjolska 0:3 (22-25, 22-25, 15-25)

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!