Rukomet

Karačić: "Ovo je najsretniji i najtužniji dan u mom životu", Čupić: "Ostajem. Gdje bih to išao?"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 03.06.2019.
Karačić: "Ovo je najsretniji i najtužniji dan u mom životu", Čupić: "Ostajem. Gdje bih to išao?"
Foto: EPA

Igor Karačić i Ivan Čupić još jednom su s Vardarom došli na vrh i osvojili Ligu prvaka. Iza njih je fantastična sezona na koju mogu biti itekako ponosni...

Makedonski predstavnik na ovogodišnjoj završnici Lige prvaka u Köln je stigao kao momčad kojoj se davalo najmanje šanse za osvajanje naslova. Na krilima fantastične završnice polufinalnog susreta protiv Barcelone Vardar je u velikom finalu svladao i poljski Kielce. Susret je završio rezultatom 27:24, a trofej namijenjen prvaku podigla su i dvojica Hrvata.

"Svaka čast našim navijačima koji su stigli u Köln, malo je ljudi vjerovalo u nas i ovaj uspjeh. Trener nam je rekao - Igrajte i uživajte, a kada ovakva karakterna momčad zaigra bez pritiska i sa srcem tada je i najopasnija. Tko zna, nekome od nas ovo je možda zadnje finale i željeli smo ovu priliku iskoristiti na pravi način. Svi smo bili sto posto unutra, a ovo je nagrada za mukotrpan rad kroz čitavu sezonu", za HRT je svoje dojmove otkrio Igor Karačić.

Igor Karačić iza sebe ima nevjerojatan vikend. Igranje pod temperaturom u dvije najvažnije klupske utakmice sezone donijelo mu je velike probleme s grčevima, ali i naslov najbolje momčadi Starog kontinenta te MVP naslov Final Foura.

"Ovo je najsretniji i najtužniji dan u mom životu, previše je emocija u pitanju. Bio sam toliko tužan u svlačionici jer je ovo moja posljednja utakmica za ovaj sjajan klub. Sjajna bi stvar za Vardar bila da može nastaviti ovu priču", pomiješanih emocija prokomentirao je hrvatski reprezentativac na kraju susreta te dodao, osvrćući se na pojedinačnu nagradu:

"Za mene osobno MVP nagrada nema visoku vrijednost. Trofej prvaka, onaj osvojen momčadski, zajedno sa svojim sjajnim suigračima, on mi znači sve u ovom trenutku. Toliko sam ponosan da smo još jednom uspjeli jer primarni cilj na početku sezone je bilo kvalificiranje na ovu završnicu. A kada smo tu došli sve što smo željeli je da uživamo u utakmicama, kao autsajderi bez ikakvog pritiska. Osjećam veliku sreću i ponos zbog svojih suigrača."

Karačiću, ali i Ivanu Čupiću ovo je drugi naslov s Vardarom, dok bivši hrvatski reprezentativac iza sebe ima i osvojenu Ligu prvaka s Kielceom, klub u kojem će Karačić nastaviti karijeru. Desno krilo makedonskog kluba, u izjavi za HRT, objasnilo je razloge svog ostanka.

"Jedna lijepa priča završava na najljepši mogući način. Ostajem. Gdje bih to išao? Skoplje je divan grad, klub najbolji u Europi, s najboljim navijačima na svijetu. U tri smo godine osvojili dva naslova, obitelj mi ovdje uživa i ne preostaje mi drugo nego uzeti četvrti naslov. Imam četvero djece, fali mi još taj jedan da popunim kolekciju. Ostaje nada da će Vardar i sljedećih godina biti top ekipa."

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!