Tenis

Majoli: "Drago mi je da je jedna naša tenisačica došla do četvrtfinala Roland Garrosa nakon 21 godine"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 03.06.2019.
Majoli: "Drago mi je da je jedna naša tenisačica došla do četvrtfinala Roland Garrosa nakon 21 godine"
Foto: EPA

Iva Majoli je u Parizu gdje prati i nastupe hrvatskih tenisačica. U turniru je još ostala Petra Martić za koju Majoli vjeruje da može jako daleko...

Svoj najveći uspjeh Majoli je ostvarila 1997. godine kada je finalnom pobjedom protiv Martine Hingis osvojila Roland Garros. Godinu dana kasnije bila je u četvrtfinalu i to je zadnji put do ove godine da je jedna hrvatska tenisačica otišla tako daleko u Parizu.

"Drago mi je da je jedna naša tenisačica napokon ponovila moj rezultat, točnije došla do četvrtfinala Roland Garrosa nakon 21 godine. Petra je zaslužila ovaj rezultat, ali tu ne mora stati i time se zadovoljiti. Vondroušova je mlada igračica i ovo je velika prilika za Petru da dohvati polufinale", istaknula je Majoli za Sportske novosti.

Protiv Kaije Kanepi, Martić je vodila tešku bitku, imala je kriznih trenutaka, ali je na kraju odnijela pobjedu.

"Petra je vrlo jaka psihički, a meč se prelomio kod 4:3 u trećem setu kada je Kanepi propustila puno prilika za break. Tu je Kanepi pukla i više nije mogla. Bio je to jako težak meč, posebno jer je trebalo potvrditi pobjedu protiv Pliškove što nikako nije lako", dodaje Majoli.

Majoli vjeruje kako Martić može dalje od četvrtfinala, posebno nakon veličanstvene pobjede protiv Pliškove.

"Petra cijeli turnir igra sjajno, a to je na kraju najvažnije. Protiv Pliškove odigrala je nevjerojatan meč, raznovrsno i nepredvidljivo, a servis joj funkcionira sjajno. Bio mi je gušt gledati je i stvarno vjerujem da može dalje od četvrtfinala."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!