Tenis

Martić: "Na papiru sam favorit, ali Vondroušova je upisala veliki broj pobjeda ove godine"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 02.06.2019.
Martić: "Na papiru sam favorit, ali Vondroušova je upisala veliki broj pobjeda ove godine"
Foto: FaH

Petra Martić odradila je sjajan posao u četvrtom kolu i prvi put u karijeri došla do četvrtfinala Roland Garrosa. Tamo je čeka Marketa Vondroušova...

Kaia Kanepi je arhivirana, Petra Martić okreće se novim izazovima i protivnicama. Prvi put u karijeri probila je granicu i došla do četvrtfinala.

"Ovo je najbolji dan u mojoj karijeri, čekala sam na to od prvog puta kada sam bila u četvrtom kolu i to dosta govori. Presretna sam što se sav moj trud isplatio", rekla je Martić za HTV.

Martić je imala jako težak meč protiv Kanepi i osjetila se nervoza.

"Bilo je puno emocija i s moje i s njene strane, obje smo htjele više od ičega ući u to četvrtfinale i mislim da je to bio razlog tolikih oscilacija u ovom meču. Ona je imala puno prilika, ja sam imala puno prilika, na momente je djelovalo da nema šanse da se vratim, ali ja sam sva u trenutku i samo sam razmišljala o sljedećem poenu, dala sam sve od sebe."

To četvrto kolo proganjalo je Petru i napokon je uspjela probiti tu granicu.

"Bilo je teško, na momente sam razmišljala hoću li opet izgubiti to četvrto kolo, hoće li se ikada dogoditi da uđem u četvrtfinale, ali uspjela sam se vratiti u meč, fokusirati se na svoju igru i ono što moram raditi i mislim da je to uz par dugih poena koje sam dobila bio ključ ove pobjede."

Petra je privukla i simpatije navijača koji joj pružaju veliku podršku tijekom mečeva.

"Od prvog meča imam veliku podršku što me stvarno iznenađuje jer nije da sam osvojila ovaj turnir deset puta, ali ne smeta mi, posebno kada igraš meč dva sata na 30 stupnjeva. Ta podrška te malo podigne, pruži ti dodatnu snagu koja je u tim trenucima potrebna."

U Parizu je sve toplije, ali uvjeti za igranje nisu neizdrživi.

"Zadnja dva dana je vruće, a prije toga bilo je prilično hladno tako da se teže priviknuti na te temperaturne skokove. Od ponedjeljka nas opet čeka hladnije vrijeme s kišom tako da su to neki izazovi s kojima se moramo nositi. Za sada ide dobro tako da se ne žalim."

Sada joj slijedi mlada Čehinja Marketa Vondroušova s kojom Petra ima dobar omjer.

"Na papiru sam favorit, ali ona je upisala veliki broj pobjeda ove godine, vjerojatno je Top 5 s najvećim brojem pobjeda ove sezone tako da me čeka težak meč bez obzira što sam je pobijedila prije mjesec dana, ona igra dosta slično meni i bit će zanimljiv meč."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!