Doigravanje za HT Prvu ligu, Finale - uzvrat, 03.06.2019, 19:00 h, Aldo Drosina
Suci: Mario Zebec, Ivica Modrić, Vedran Đurak, Marko Matoc
Istra 1961
Istra 1961
Adrian Fuentes 21'
Antonio Ivančić 71'
2:0 Šibenik
Šibenik

Istra ostaje u prvoligaškom društvu, Puljani slavili u uzvratu

Petar Jenjić • ponedjeljak, 03.06.2019.
Istra ostaje u prvoligaškom društvu, Puljani slavili u uzvratu
Foto: Pixsell

Istra 1961 ostat će i sljedeće sezone u HT Prvoj ligi, u uzvratnoj utakmici na Aldo Drosini slavila je protiv Šibenika s 2:0...

Šibenik
Istra 1961
Šibenik
7
(do 81')
9
(do 77')
22
(do 46')
Pričuvni igrači
Trener
Igor Cvitanović
1
Nediljko Labrović
2
Robert Pecolaj
(do 75')
3
Zvonimir Blaić
(do 60')
6
Karlo Bilić
7
Vice Kendeš
(do 80')
10
Davor Kukec
14
Prince Obeng Ampem
15
Branimir Barišić
18
Martin Vukorepa
19
Marko Bulat
28
Ivan Roca
Pričuvni igrači
 
Yusuf Musa
60'
 
Luka Celić
75'
 
Josip Maleš
80'
Trener
Borimir Perković

Još jednu sezonu nogometaši Istre 1916 izvukli su se u doigravanju za ostanak u Prvoj HNL. U uzvratnoj utakmici protiv Šibenika slavili su rezultatom 2:0 te tako, nakon remija 1:1 u prvom susretu, osigurali ostanak u najvišem rangu.

Po jedan pogodak bio je dovoljan domaćoj momčadi da dođe do pobjede. Imali su gosti svojih prilika, ali nakon što ih nisu iskoristili, kazna je stigla na drugoj strani. Tako će još jednu sezonu ostati u Drugoj HNL.

Vrlo blizu pogotka Šibenik je bio u petoj minuti nakon pogreške domaćeg vratara. Josipa Čondrić je pri ispucavanju pogodio Princea Obenga Ampema, koji je bio na nekoliko metara od gola, no lopta je otišla ipak malo pored vratnice.

Više manje igralo se mirno na sredini terena, a u 21. minuti do vodstva je stigla domaća momčad. Pucao je Adrian Fuentes s ruba kaznenog prostora, lopta je pogodila Zvonimira Bilića, promijenila smjer i ušla u gol.

Do kraja poluvremena obje su momčadi imali po jednu solidnu priliku. Za goste je pokušao Kukec, ali obranio je Čondrić, da bi na drugoj strani Fuentes pucao glavom s ruba šesnaesterca, no Nediljko Labrović bio je na mjestu.

Nakon nešto manje od sat vremena igre Šibenik je imao najbolju priliku na dotadašnjem dijelu susreta. Prince je sam izašao pred vrata Istre, ali njegov udarac završio je na stativi. Kada gosti nisu iskoristili svoju, domaćin je uspio svoju.

Igrala se 71. minuta kada su Puljani stigli do vodstva. Nakon jednog ubacivanja s lijeve strane najbolje se snašao Antonio Ivančić koji iz blizine šalje loptu u gol. Mogla je Istra i do trećeg gola u 85. minuti, no Octavio Paez pogodio je stativu iz slobodnog udarca.

Dusko Marusic/PIXSELL

Doigravanje za HT Prvu ligu

finale - uzvrat

Istra 19612:0Šibenik

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!