Tenis

Konta bez većih poteškoća preko Stephens do polufinala Roland Garrosa

Petar Jenjić • utorak, 04.06.2019.
Konta bez većih poteškoća preko Stephens do polufinala Roland Garrosa
Foto: EPA

Johanna Konta prva je četvrtfinalistica koja je izborila prolazak dalje. Britanska tenisačica u dva je seta svladala sedmu nositeljicu Sloane Stephens...

Odigran je i prvi četvrtfinale na Roland Garrosu gdje je do plasmana među četiri najbolje stigla Johanna Konta. Britanska tenisačica, nakon izbacivanja Donne Vekić, ponovno je odigrala vrlo dobar meč u kojem je svladala Sloane Stephens.

Sedma nositeljica nije imala prevelike šanse protiv raspoložene protivnice koja je u cijelom meču dopustila tek jednu break šansu. U konačnici Konta je slavila sa 6:1, 6:4 nakon sat i 12 minuta igre te tako izborila prvo polufinale na drugom Grand Slamu sezone, a ukupno treće u karijeri.

Odmah na samom početku meča Stephens je imala tu spomenutu break šansu koju je Konta uspjela spasiti. Od rezultata 1:1 dva je puta zaredom oduzela protivnici servis te iskoristila ukupno treću setu loptu.

U prvom gemu drugog seta Britanka je napravila break i povela s 2:0. Do kraja meča nijedna tenisačica nije više dopustila priliku protivnici za obrat, no 26. nositeljici to je bilo i više nego dovoljno za prolaz dalje.

U polufinalu će Konta čekati bolju iz dvoboja između Petre Martić i Markete Vondroušove.

Roland Garros, četvrtfinale:
Johanna Konta (26) - Sloane Stephens (7) 6:1, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!