Tenis

Zakazano veliko polufinale: Federer i Nadal borit će se za finale Roland Garrosa

Mihaela Bradovski • utorak, 04.06.2019.
Zakazano veliko polufinale: Federer i Nadal borit će se za finale Roland Garrosa
Foto: EPA

Prvi polufinalisti Roland Garrosa su Roger Federer i Rafael Nadal. Federer je u četvrtfinalu svladao Stana Wawrinku, a Nadal je bio bolji od Keija Nishikorija...

Roger Federer i Rafael Nadal borit će se za nastup u finalu Roland Garrosa. Obojica su uspješno odradili posao u četvrtfinalu, a Nadal je bio uvjerljiviji.

Federer je imao težak posao, vodio je veliku bitku sa Stanom Wawrinkom, prvi put na ovogodišnjem Roland Garrosu izgubio je set, ali je na kraju ipak odnio pobjedu.

Bio je to odličan meč koji se prelomio na stranu Federera nakon kišnog prekida koji je uslijedio sredinom četvrtog seta. Nakon toga Wawrinka je kod 4:4 izgubio servis i Federer je uspio realizirati treću meč loptu.

Puno lakše do polufinala došao je Nadal koji nije pružio nikakvu šansu Keiju Nishikoriju. Japanac je potpuno nadigran i ispraćen iz turnira.

Manje od dva sata trebalo je Nadalu da dođe do prolaza u meču u kojem je ispustio ukupno samo pet gemova. Nishikori je u većini svojih servis gemova bio na mukama i borio se, Španjolac je apsolutno dominirao.

Nadal i Federer zadnji put su se susreli na Roland Garrosu još u finalu 2011. godine kada je Nadal bio bolji sa 7:5, 7:6, 5:7, 6:1.

Roland Garros, polufinale:
Roger Federer (Švicarska, 3) - Stan Wawrinka (Švicarska, 24) 7:6(4), 4:6, 7:6(5), 6:4
Rafael Nadal (Španjolska, 2) - Kei Nishikori (Japan, 7) 6:1, 6:1, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!